Počinje Samit "Heritage & Creativity"

Program se otvara večeras u Kotoru i traje do 4. februara, do kada su predviđene cjelodnevne aktivnosti

1762 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Samit "Heritage & Creativity" u organizaciji Fondacije Don Branko Sbutega (Međunarodni festival KotorArt) i SHARE fondacije iz Beograda otvara večeras ministarka kulture i medija Tamara Vujović u Kinu "Boka", nakon čega slijede i uvodni govori, obraćanja zvaničnika i predstavljanje tematskih projekaa, a onda i predavanje "Principi digitalne transformacije" koje će održati Vladimir Trkulja.

Predviđeno je da program traje do oko 20.30 časova večeras, a nastavlja se sjutra u devet časova, isplanirane su cjelodnevne aktivnosti. Samit "Heritage & Creativity" traje do četvrtog februara i okuplja profesionalce aktivne u domenu kulturnog nasljeđa, kulturnog turizma i kreativnih industrija, predstavnike akademske zajednice, javnog sektora i privrede, kao i druge aktere koji su u svom poslu posvećeni istraživanju i stvaranju sinergije između kulturne baštine i kulturnih i kreativnih industrija sa područja Zapadnog Balkana.

Neki od mentora, učesnika na Samitu su: Dubravka Vrgoč, Nana Radenković, Relja Bobić, Edin Jašarović, Vladimir Trkulja, Jelena Pavićević, Ana Matić, Radoje Cerović, Vučić Ćetković, Milica Nikolić...

"Na web stranici festivala www.kotor.art mogu se pronaći svi projekti, njihovi opisi, mentori, njihove biografije, kao i detaljna agenda samita. Posjetiocima preporučujemo predavanja na raznovrsne teme koja će se održavati u jutarnjim i večernjim časovima na mnogobrojnim lokacijama Kotora, Perasta i Prčanja", poručuju iz PR službe.

Program samita uključuje predavanja, panel diskusije, radionice, mentorske sesije i javno predstavljanje ideja finalista javnog poziva za tematske projekte. Ključne teme samita razmatraće oblasti poslovnog planiranja, dizajna proizvoda u oblasti kulturnog nasljeđa u digitalno doba, uticaja vještačke inteligencije na kreativne industrije i produkciju, kao i primjenu naprednih tehnologija u oblasti kulturne baštine.

Bonus video: