"Krst sa petokrakom" na sceni Nikšićkog pozorišta

"Ova porodično-politička farsa je priča o društvu koje je do te mjere izgubilo ljudsko dostojanstvo da može svijet da posmatra samo kroz oči uskih političkih interesa"

2597 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Korifej teatar
Foto: Korifej teatar

Večeras će, sa početkom u 20 časova, u Nikšićkom pozorištu biti izvedena predstava "Krst sa petokrakom", koju je po tekstu Velizara Radonjića adaptirao i režirao Zoran Rakočević.

Uloge u predstavi, koja je rađena u produkciji Korifej tetra iz Kolašina u znak sjećanja na Gorana Bulajića, nedavno preminulog crnogorskog pozorišnog stvaraoca, tumače: Đorđije Tatić, Katarina Krek/Anđelija Rondović, Pavle Bogojević, Danica Rajković, Lazar Đurđević, Nemanja Todorović i Luka Stanković.

Scenografiju potpisuje Ivanka Vana Prelević, scenski pokret Anđelija Rondović, a kostim Zoran Rakočević.

"Ova porodično-politička farsa je priča o društvu koje je do te mjere izgubilo ljudsko dostojanstvo da može svijet da posmatra samo kroz oči uskih političkih interesa. Konkretno, ovdje se radi o smrti djeda, gdje se porodica okuplja, djeca i unučad dogovaraju sahranu, ali je to suštinski dogovor o kampanji, budući da su izbori za deset dana. Sve se to pretvara u jurnjavu za plijenom, za nekoga sitnijim, za nekog krupnijim. Svakako, u pitanju je storija o široj familiji koja je po pitanju porodičnosti disfunkcionalna, jer su na različitim stranama. Do te mjere su izgubili kompas i dostojanstvo, da se u jednom momentu dogovaraju da otkažu sahranu, samo da bi privukli više pažnje i bili veći u očima onih koji ih trebaju", stoji u najavi predstave.

Bonus video: