Film “Poslije zime” danas u Crnogorskoj kinoteci

Djelo Ivana Bakrača otvoriće manifestaciju "Ponovo radi bioskop"

2217 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Poster
Foto: Poster

Film crnogorskog autora Ivana Bakrača “Poslije zime” otvoriće danas manifestaciju “Ponovo radi bioskop” koju od marta do juna organizuju Filmski centar Crne Gore i Crnogorska kinoteka, u partnerstvu sa digitalizovanim bioskopima i centrima za kulturu.

Projekcija će biti održana sali “Gojko Kastratović” Crnogorske kinoteke u 19 časova, a nakon toga slijedi i razgovor sa autorom koji će moderirati novinarka Svetlana Višnjić.

Film predstavlja glas jedne generacije, a kao takav donosi priču o prijateljstvu, brzom sazrijevanju, suočavanju s promjenama i životom, a glavne uloge tumače: Momčilo Otašević, Ana Vučković, Petar Burić, Maja Šuša i Ivona Kustudić.

Pored reditelja i scenariste Ivana Bakrača, na filmu su radili i producent Ivan Đurović, a koproducenti su Maja Ilić, Nikolina Zečević, Damir Terešak i Guillaume de Seille. U produkciji su učestvovale crnogorske kompanije Artikulacija Film i ABHO Film, Akcija Film i Biberche Productions iz Srbije, Maxima Film iz Hrvatske i Arizona Productions iz Francuske.

Bonus video: