Violinista Milutin Radulović danas nastupa u Muzičkom centru Crne Gore

Na repertoaru su: Sonata za klavir i violinu br.1 u D- duru Ludviga van Betovena, Tema i varijacije Olivijea Mesijana, kao i Sonata za klavir i violinu u A- duru Sezara Franka.

2309 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Muzički centar Crne Gore najavljuje još jedan Matinee, danas u podne kada će se publici predstaviti mladi violinista Milutin Radulović, u Kamernoj sali, uz pratnju korepetitora Zerine Šabotić.

Na repertoaru su: Sonata za klavir i violinu br.1 u D- duru Ludviga van Betovena, Tema i varijacije Olivijea Mesijana, kao i Sonata za klavir i violinu u A- duru Sezara Franka. Ulaz je slobodan.

Muzički centar
foto: Promo

Radulović je rođen u Podgorici 2002. godine, a trenutno je student prve godine na Hochschule fur Musik u Zarbrukenu u klasi profesora Gordana Nikolića i druge godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, u klasi Marka Simovića. Nastupio je kao solista ispred orkestra crnogorskih muzičkih škola u projektu “Muzički krug” 2019. Imao je dva resitala u KIC-u “Budo Tomović” u okviru ciklusa “Mladi talenti”. Bio je član kvarteta na KotorArtu u projektu “Kulturna preplitanja” i sa njima odsvirao tri koncerta.

Tokom sezone 2022/23. bio je angažovan kao član Crnogorskog simfonijskog orkestra, Sarajevske filharmonije i Simfonijskog orkestra Mostar. Član je Sarajevskog gradskog orkestra, u kojem je bio angažovan kao koncertmajstor.

Bonus video: