Novi festival fotografije večeras u Tivtu

Program manifestacije Tivat Photo Days biće otvoren u JU Muzej i galerija

1315 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

U JU Muzej i galerija Tivat večeras u 19 časova biće svečano otvoren novi festivala fotografije “Tivat Photo Days”, u organizaciji NVO “Fluid Drum” iz Tivta u saradnji sa JU “Muzej i galerija”.

Cilj festivala “Tivat Photo Days” je, kazali su organizatori, edukacija i afirmacija crnogorskih fotografkinja i fotografa kao i svih ljubitelja fotografije, rad sa djecom i mladima te stvaranje kvalitetnih kulturno-umjetničkih sadržaja u predsezoni.

Osim izložbe radova koji su selektovani na konkursu, na festivalu će biti izloženi radovi crnogorskog umjetničkog fotografa Voja Radonjića. Selektor ovogodišnjeg festivala je fotograf Stevo Vasiljević, a na večerašnjem otvaranju manifestacije će govoriti direktorica JU Muzej i galerija Tivat Danijela Đukić, i mr Ana Matić.

Nakon selekcije pristiglih radova na temu “Tranzicija” najbolji rad će dobiti nagradu i priznanje na ovogodišnjem festivalu, a dodjeliće se i dvije diplome i nagrade za najbolji dokumentarni rad kao i nagrada publike.

U okviru manifestacije “Tivat Photo Days” biće organizovana i panel diksusija na temu “Koncept i fotografija”, kao i radionica za djecu na temu “Fotografija i ekologija”.

Bonus video: