Zetski dom zbog Jelića prekinuo saradnju sa Nikšićkim pozorištem

"S obzirom na diskriminatorni stav umjetničkog direktoa Nikšićkog pozorišta Janka Jelića povodom gostovanje predstave 'IzloŽene', ali i naše obaveze da kao pozorište stavljamo u fokus teme koje se tiču našeg društva, izražavamo čuđenje i žaljenje zbog izjave pomenutog gospodina po pitanju položaja i prava žena u crnogorskom društvu"

5423 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Kraljevsko pozorište Zetski dom saopštilo je da do promjene umjetrničkog direktora Janka Jelića prekida saradnju sa Nikšićkom pozorištem.

"S obzirom na diskriminatorni stav umjetničkog direktoa Nikšićkog pozorišta Janka Jelića povodom gostovanje predstave 'IzloŽene', ali i naše obaveze da kao pozorište stavljamo u fokus teme koje se tiču našeg društva, izražavamo čuđenje i žaljenje zbog izjave pomenutog gospodina po pitanju položaja i prava žena u crnogorskom društvu. S obzirom na navedeno, iz etičkih razloga prinuđeni smo da iskažemo svoj stav i otkažemo buduće aktivnosti koje se tiču saradnje Kraljevskog pozorišta 'Zetski dom' i Nikšićkog pozorišta do momenta promjene umjetničkog direktora", piše u saopštenju koje potpisuje direktor Kraljevskog pozorišta "Zetski dom" Luka Radović.

Jelić je saopštio je da mu je tema o ženskoj obespravljenosti "izlizana", te da misli da "žene diskriminšu". On je to poručio u mejlu koji je uputio Nezavisnoj teatarskoj sceni Bunt, koja izvodi predstavu "IzloŽene".

Ipak, Opština Nikšić omogućiće igranje predstave IzloŽene u Nikšićkom pozorištu i biti pokrovitelj tog događaja, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Marko Kovačević.

Bonus video: