„Ponovo radi bioskop” u Nikšiću

Projekcije filmova u Nikšićkom pozorištu

2867 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Nikšićkom pozorištu će 27. i 28. maja, kao i 3. i 4. juna, u okviru programa “Ponovo radi bioskop: Savremeni crnogorski film 2017-2023”, koji Filmski centar Crne Gore i Crnogorska kinoteka realizuju u partnerstvu sa digitalizovanim bioskopima i centrima za kulturu, biti prikazana četiri filma.

U prvom terminu publika će imati priliku da pogleda ostvarenja “Supermarket” Nemanje Bečanovića i “Čuvari formule” Dragana Bjelogrlića, dok će u drugom dijelu programa na repertoaru biti filmovi “Nebesa” Srđana Dragojevića, te kratka ostvarenja crnogorskih autora “Mar” Milorada Milatovića, ”Mali čovjek u velikom kaputu” Mila Bešovića i Miloša Prodanovića, ”Naročita svojstva” Tamare Milošević i “Bibliotekar” Branislava Milatovića.

foto: Promo

U filmu “Supermarket” uloge tumače Bojan Žirović, Branimir Bane Popović i Ana Pejović, dok su uloge u filmu “Čuvari formule”, koji je manjinska crnogorska koprodukcija, povjerene Radivoju Rašu Bukviću, Predragu Mikiju Manojloviću, Draganu Bjelogrliću i francuskim glumcima Aleksisu Manentiju, Olivijeu Bartelemiju i Ani Sari.

I film “Nebesa”, u kome uloge tumače Nikola Kojo, Ksenija Marinković, Branka Katić, Bojan Navojec..., manjinska je koprodukcija.

Ulaz za sve projekcije je slobodan.

Bonus video: