"Ljubav u pozorištu" obilježava februar

Repertoar Gradskog pozorišta donosi bogat izbor predstava iz njihove produkcije
218 pregleda 0 komentar(a)
Na večerašnjem repeertoaru: "O miševima i ljudima", Foto: Gradsko pozorište
Na večerašnjem repeertoaru: "O miševima i ljudima", Foto: Gradsko pozorište

Februarski repertoar podgoričkog Gradskog pozorišta biće obilježem akcijom “Ljubav u pozorištu” u okviru koje će 14. februara Gradsko pozorište obradovati publiku popustom od 50 odsto na ulaznice za predstavu „Više od terapije”, u režiji Alise Stojanović, koja će biti izvedena tog dana, u 20 sati, u sali Dodest.

“Praksa našeg pozorišta jesu lijepa iznenađenja za vjernu publiku, a akcijom ‘Ljubav u pozorištu’ pružamo našim sugrađanima mogućnost da dragu osobu obraduju nesvakidašnjim darom i zajedno uživaju u našoj hit predstavi, koja se na duhovit način bavi istraživanjem pravila ponašanja u savremenim muško-ženskim odnosima”, ističu iz Gradskog.

Februarsku repertoarsku priču juče je otvorio projekat sa Dramske scene za djecu "Ah, šta sve mora jadno dijete” (4+), u dramatizaciji i režiji Miroslave Mime Janković, a večeras u KIC-u “Budo Tomović” u 20 časova biće izvedena predstava Večernje scene, "O miševima i ljudima", koju je po tekstu nobelovca Džona Stajnbeka režirao Dino Mustafić.

"Slasti slave”, Pitera Kiltera u režiji Stefana Sablića biće izvedena u petak u sali Dodest, u 20 časova.

"Još jedan naslov sa naše Večernje scene, „Porodične priče”, po tekstu Biljane Srbljanović u režiji Teatra mladih, biće pred našom publikom 9. februara, takođe u sali Dodest, sa početkom u 20 sati”, poručuju oni.

Komad za djecu "Čarobnjak iz Oza” (5+), u režiji Jagoša Markovića, biće igrana idućeg ponedjeljka tačno u podne u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović”, a to izvođenje je već rasprodato.

Projekat sa Lutkarske scene za djecu, „Prodavnica igračaka“ (6+), u režiji Jaroslava Antonjuka biće igran 16. februara, u podne u Dodestu, a dan kasnije, na istom mjestu u istom terminu, biće izveden „Čarobni kamen“ (3+) u dramatizaciji i režiji Davora Dragojevića.

Komad za djecu "Cvrčak i Mrav” (6+), koju je po tekstu Milene Depolo režirao Branko Ilić, gostuje 18. februara, u 14 sati, u sali KIC-a „Zeta“ u Golubovcima. Još jedno gostovanje je zakazano za dan kasnije, kada će nova predstava sa Dramske scene za đecu, ‘Mali pirat’(8+), u dramatizaciji Aleksandre Glovacki i režiji Milana Karadžića biti igrana pred hercegnovskom publikom u dvorani ‘Park’.

Predstava ‘Sedam dana’, po tekstu Tene Štivičić i u režiji Alise Stojanović na repertoaru je 23. februara, u Dodestu, u 20 sati. Februar u Gradskom će zatvoriti još jedan projekat dua Štivičić-Stojanović, ‘Pepeljugino maslo’, 26. februara, takođe u Dodestu, u 20 sati.

Bonus video: