Djevojka i mačka žive na brodu i plove oko svijeta

Klark je objasnila BuzFid-u da je usvojila Ameliju kada je bila 6 mjesečno mače, i sada joj priređuje avanturu za svih njenih devet života
260 pregleda 5 komentar(a)
Kapetan Liz Klark, Foto: Instagram
Kapetan Liz Klark, Foto: Instagram
Ažurirano: 26.04.2016. 10:15h

Kapetan Liz Klark i njena mačka naprosto uživaju u njihovim plovidbama oko svijeta.

Kapetan i njen prvi oficir Amelija, žive na na 40 metara dugom brodu, Svel.

Klark je objasnila BuzFid-u da je usvojila Ameliju kada je bila 6 mjesečno mače, i sada joj priređuje avanturu za svih njenih devet života.

"Ona je navikla da živi okružena vodom, a i naučila je da je sigurna kada je sa mnom" objasnila je Klark.

Liz Klark je rođena u San Dijegu, a o plovljenju je sanjala još kada je bila veoma mala.

Ona je na svom brodu koji je iz 1960. godine, vrijedno radila skoro dvije godine kako bi ga osposobila za plovidbu, a zatim se zajedno sa Amelijom otisnula na pučinu.

Ona je 2006. godine krenula iz Kalifornije i do sada je putovala duž zapadne obale Meksika i Centralne Amerike, kao i Južnog Pacifika.

Klark objašnjava da spava na palubi pod zvijezdama i da je ništa ne čini srećnijom nego da gleda nebo prepuno zvijezda i da udiše svjež vazduh, i da se svako jutro razbuđuje skokom u okean.

Ona ističe da njen prvi oficir Amelija posebno uživa u pecanju, ali ni planinarenja i i istraživanje novih mjesta joj nisu manje draga.

Ona se prilagodila svom životu koji se sastoji od putovanja.

"Nekada mora da izađe iz svoje sigurne mačije zone, ali zna da je sigurna sa mnom i da će joj ova putovanja priuštiti mnogo zabave. A njeno prisustvo čini da se na brodu osjećam kao da sam kući." istakla je Klark.

Bonus video: