Jogurt za ljepšu kosu, kožu, zube

Svaki dan utrljajte malo jogurta u zube, pričekajte nekoliko minuta, a zatim isperite vodom. Prve rezultate trebalo bi da vidite već nakon nekoliko sedmica
80 pregleda 0 komentar(a)
jogurt, Foto: Shutterstock
jogurt, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.04.2016. 07:44h

Svi znamo da jogurt pomaže kod opekotina, da ide uz gotovo sva jela ali da li znate da je sjajan pomagač za izgled kose, kože pa i zuba.

Za ljepšu i gušću kosu

Istraživanja su pokazala da jogurt pomaže pri smirivanju nadraženog i suvog tjemena te podstiče rast kose. Nakon šamponiranja, nanesite običan jogurt na kosu i tjeme, ostavite 5 minuta i zatim dobro isperite.

Izbjeljivanje zuba

Ljubitelje jogurta će sigurno oduševiti činjenica da jogurt može prirodno da izbijeli zube. Svaki dan utrljajte malo jogurta u zube, pričekajte nekoliko minuta, a zatim isperite vodom. Prve rezultate trebalo bi da vidite već nakon nekoliko sedmica.

Piling za lijepu kožu

Pomiješajte 4 velike kašike jogurta sa kašikom šećera i tom smjesom dobro istrljajte tijelo pa isperite. Piling će ukloniti mrtve ćelije, a jogurt dobro hidratizovati i omekšati kožu.

Ultimativna anti-age maska

Pomiješajte kašiku jogurta sa kašikom meda i kašikom svježeg limunovog soka te nanesite na lice. Pričekajte 10 minuta i zatim dobro isperite. Ponavljajte jednom sedmično.

Pakovanje za glatke ruke

Pomiješajte 2 kašike jogurta sa kašikom meda i tu smjesu umasirajte u ruke i zanoktice. Ako imate plastične rukavice, stavite ih na ruke kako bi pakovanje bolje djelovalo. Nakon 15 minuta isperite i nanesite običnu hidratantnu kremu.