Razbarušeno & rock je trend za proljeće/ljeto 2015.

0 komentar(a)
frizura
frizura
Ažurirano: 26.04.2015. 14:16h

Najnoviji trendovi za proljeće/ljeto 2015. dolaze iz bekstejdža muzičkig festivala. Kod frizura se može vidjeti osjećaj slobode i igra sa stilom.

Bob, pletenice, wet look, shag (razbarušena kosa) 70-ih mogu se vidjeti na modnim pistama. IT frizura sezone postaje “shag“, omiljena frizura čitave generacije pjevača od Chrissie Hynde do Debbie Harry.

Ovog ljeta vraća se na velika vrata, u strukturisanoj ili lagano razbarušenoj formi, ali u svakom slučaj: must have frizura.

Mogao se vidjeti na modnim revijama Tom Forda, Anthony Vaccarella i Louis Vuittona te na slavnima kao što su Alexy Chung i Edie Campbell koja je utjelovila specifičan brit pop duh s prepoznatljivom frizurom.

Umovi koji se kriju iza ovogodišnjih L’Oréal Professionnel It Looks su Frédéric Mennetrier i James Rowe, stručnjaci boje i frizura, traženi od slavnih i prestižnih časopisa širom svijeta.

Blond shag

Hladna boja na vrhovima, u potpunom kontrastu s prirodno tamnim korijenom. Stručnom aplikacijom boje postiže se suptilni prelaz između korijena i vrhova i dobija look sezone.

Black shag

Kako bi naglasio rock zvijezdu Frédéric Mennetrier bio je inspirisan hrabrošću najvećih međunarodnih zvijezda kao što su Katy Perry i Vanessa Hudgens. Boji je dodao vibrantnu crvenu koja je u kontrastu s tamnijom bazom.

Bonus video: