IZAZVALA POMAMU NA INTERNETU

Vitka linija za samo tri nedjelje: Ovu dijetu drži Bijonse

Prednosti veganske dijete su što ne sadrži zasićene masnoće i holesterol, pa je dijeta ujedno i preventiva u liječenju bolesti srca i krvnih sudova
2 komentar(a)
Bijonse, Foto: Reuters
Bijonse, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.02.2019. 21:40h

Bijonse je nedavno izazvala pomamu na internetu kada je u saradnji sa svojim trenerom Markom Borhesom osnovala kompaniju koja dostavlja zdrava vegeterijanska jela pod nazivom 22 Days Nutrition.

Vjerovanje kompanje je da je potrebno samo 22 dana za prestanak s lošim prehrambenim navikama, dok su sva jela sto posto biljna i od sastojaka koji su organski gajeni.

Nijedan sastojak ne sadrži GMO, gluten, soju i mliječne proizvode, a isporučuju se jednom nedjeljno. Ko naruči hranu od popularne pjevačice, dobija nedjeljnu zalihu biljnih jela koja samo treba podgrijati. Tri varijante porudžbine obuhvataju jedno, dva ili tri dnevna jela za sedam dana. Jela koja nudi pjevačica uključuju činiju susama, kupusa i sočiva, tjesteninu s povrćem, prženu rižu s karijem i povrćem, i hljeb za doručak od badema i borovnice.

Od piletine do veganstva

Bijonse nije uvijek bila pobornica biljne hrane. Jednom, tokom turneje po Velikoj Britaniji naručila je piletinu u iznosu od 1800 eura od lanca brze hrane Nando's. Porudžbina je ipak bila većinom veganska, ako izuzmemo 58 porcija pilećih krilaca.

Priklonila se veganstvu 2013. kada je sa suprugom Džej Zijem sprovela 22-dnevnu dijetu i, kao što kaže, "obnovila svoje prehrambene navike". Od tada se trudi da u svoj jelovnik uvrstiti što više biljnih namirnica.

"Dovoljno je pokušati. Ako ja to mogu, može svako", rekla je pjevačica, pripisavši zasluge za ovaj poslovni poduhvat svom treneru Borhesu.

"Svi znamo važnost i vrijednost biljne hrane, ali smo upali u zamku loših navika koje sputavaju naše blagostanje', nadovezao se Borhes.

"Bijonsin program dostave, olakšava ljudima da unaprede svoje navike i pređu na zdravu i ukusnu biljnu hranu. Veganstvo je oblik vegetarijanstva koji pored mesa isključuje sve namirnice životinjskog porijekla kao što su mlijeko, jogurt, sir i jaja. Uz vegansku ishranu preporučuju se vitaminski i mineralni dodaci ishrani radi snabdijevanja hranljivim materijama kojima biljna hrana oskudijeva", kaže Marko.

Prednosti veganske dijete su što ne sadrži zasićene masnoće i holesterol koji danas obiluju u klasičnoj ishrani, pa je dijeta ujedno i preventiva u liječenju bolesti srca i krvnih sudova. Takođe, dijeta je bogata dijetalnim vlaknima što utiče na regulisanje probave i dodatno pomaže u snižavanju visokog holesterola.

Izvor: stvarukusa.rs