Da li znate da je rak grlića materice izlječiv?

Od uvođenja PAP testa smrtnost od raka grlića materice je u zemljama u kojima su žene dobro kontrolisane smanjena i do 99%. Skrining treba da započne od momenta stupanja u odnose i ukoliko je žena dobro praćena smatra se da treba da traje do 60-70 godine života
86 pregleda 0 komentar(a)
rak grlića materice, Foto: Shutterstock
rak grlića materice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.09.2018. 06:14h

U današnjem broju poklon dodatka 'Život', samo uz nezavisni dnevnik 'Vijesti' diskutujemo kada je u redu reći - Ne? Povremeno “ne” naučiće partnera da više cijeni vaše slobodno vrijeme, a stavljanje svojih potreba ispred drugih pomoći će da se osjećate bolje u vlastitoj koži i da održite zdravu i stabilnu vezu.

Na stranama Života naći ćete i tekst koji će vam otrkiti da li plašite druge ljude. Mogli bi vas osuđivati zbog onoga šta ste a da ne poznaju vas ili vaš život. Vaša ličnost danas je rezultat iskustava koje ste prošli.

Da li ste znale da je jedno od svojstava limuna i to da može da poboljša naše raspoloženje? Rasjecite ga i stavite pored kreveta...i probudite se svježi.

Fana Delija potiče iz dvanaestočlane porodice, specijalizirala je pedagogiju i izvršna je koordinatorka Centra za romske inicijative. Priznaje da najviše voli italijansku kuhinju, ali da je njena majka Minira neprevaziđena kuvarica. Ona je sa nama podijelila dva recepta, malo zahtjevnija, ali potrudite se, vrijedi!

Još mnogo drugih priča i zanimljivih tema pročitajte u dodatku 'Život', samo uz 'Vijesti'

Živite život

Čitajte Vijesti

Bonus video: