Turisti ponovo mogu u Sjevernu Koreju

Agencija piše da je strah od širenja ebole doveo ne samo do zatvaranja granica za strane turiste u toj zemlji već i do uspostavljanja karantina u periodu od 21 dan za strane humanitarne radnike i diplomate, koji su morali da ostanu u svojim ambasadama
60 pregleda 0 komentar(a)
Pjongjang, Foto: Beta/AP
Pjongjang, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.03.2015. 10:43h

Sjeverna Koreja ponovo će, poslije više od četiri mjeseca, otvoriti granice za strane turiste, kojima je ulazak u tu zemlju bio zabranjen zbog straha od širenja smrtonosnog virusa ebole, prenosi Rojters, pozivajući se na predstavnike turističkih agencija i jedan neimenovani izvor.

Agencija piše da je strah od širenja ebole doveo ne samo do zatvaranja granica za strane turiste u toj zemlji već i do uspostavljanja karantina u periodu od 21 dan za strane humanitarne radnike i diplomate, koji su morali da ostanu u svojim ambasadama.

Anonimni izvor rekao je Rojtersu da je saopšteno da su zabrane na putovanja ukinute.

Iz kineske turističke agencije Korjo Turs, koja vodi strane turiste u Sjevernu Koreju, poručuju da se danas očekuje zvanična objava o ponovnom otvaranju granica.

Jedna od osnivača te agencije Nik Borner je rekao da ih je nacionalna turištička administracija u Pjongjangu kontaktirala jutros kako bi ih obavijestila da će doći do promjena u graničnoj politici te zemlje.

Rojters piše da sličnim informacijama raposlažu i u kineskoj turističkoj agenciji Ture za mlade pionire.

U Sjevernoj Koreji nije zabilježen nijedan slučaj virusa ebole zbog koga je u svijetu do sada stradalo više od 9.000 ljudi.

Bonus video: