Recept za jeftin odmor: U kamp prikolici pod Durmitorom

"U prikolici imamo sve uslove za normalan život. Grijemo se na plin. Podešavamo temperaturu koju želimo. Iako mala, prikolica je funkcionalna. Ima dovoljno prostora za odmor i spavanje"
358 pregleda 12 komentar(a)
Boro Perunović, Foto: Obrad Pješivac
Boro Perunović, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 21.01.2015. 14:54h

Porodica Kotoranina Bora Perunovića parkirala je svoju kamp prikolicu na parkingu skijališta Savin kuk i tu provode zimski raspust. Perunović insistira da je sa Njeguša, iako ima stan u Kotoru, jer na Lovćenu provodi po cijelo ljeto, odakle je i porijeklom.

"Meni, supruzi Vanji i sinovima Mirku i Veljku, milije je ovako nego da smo besplatno u ne znam kom hotelu, bilo gdje. Mi živimo svoj život na svoj način, jednostavno i bez predrasuda, što nam hotelsko ponašanje ne bi dozvoljavalo. I ostanemo po mjesec, mjesec i po. A volimo planinu”, opisuje Boro „prohtjeve“ svoje porodice.

Kaže da su doputovali na Durmitor 27. decembra prošle godine i novogodišnje praznike dočekali u prikolici. U njoj su bili i kad se temperatura spuštala preko 20 stepeni ispod nule. Biće ovdje do 26. januara. Mirko i Veljko moraju u Kotor, u školu, a Boro se ponovo vraća i nastavlja život „Katunjanina“, odakle su mu i korijeni.

"U prikolici imamo sve uslove za normalan život. Grijemo se na plin. Podešavamo temperaturu koju želimo. Iako mala, prikolica je funkcionalna. Ima dovoljno prostora za odmor i spavanje. Raspolaže minijaturnom kuhinjom, frižiderom, kupatilom, pristojnim prostorom za boravak. Imamo i televizor koji se napaja strujom od 12 ili 220 volti. Bezbjedno je jer se plinska flaša nalazi napolju. Ma sve imamo što nam je potrebno i nas četvoro provodimo po mjesec dana u ovih 12 kvadrata", priča Boro.

Nakon neuspješnih pokušaja da zimuje u nekim drugim zimskim centrima u regionu, Perunovići su, evo treća zima, podno Savinog kuka.

"Tamo nam nijesu mogli obezbijediti prostor za kampovanje sa priključcima za vodu i struju, koja nam je potrebna samo da pripunimo baterije telefona. Ovdje smo se jednostavno dogovarali sa svima koji su gazdovali skijalištem ili objektima u njegovom podnožju. Stekli smo brojne prijatelje na Žabljaku. Osjećam se kao da sam na mojim Njegušima. Sad znamo samo za Lovćen i Durmitor", kaže na rastanku Boro.

On i njegova žena su u firmi izgubili posao jer su bili tehnološki višak, ali na Njegušima drže tezgu sa suvenirima i domaćim proizvodima kako bi sebi priuštili ovakav zimski odmor.

Perunovići žive u prikolici od 12 kvadrata, Foto: Obrad Pješivac

Bonus video: