Život nakon razvoda - 11 stvari za žaljenje

73 pregleda 1 komentar(a)
razvod, Foto: Shutterstock.com
razvod, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 07.09.2014. 14:44h

Život nakon razvoda mnogima teško pada. Teško se naviknuti na život u jednini, a ako su tu i djeca, sve je komplikovanije. I htjeli ili ne, mnogi razmišljaju o tome kako su mogli drugačije da postupe i što bi bilo kad bi bilo...

  1. "Žalim što nisam shvatila da je on slomljen i da ga ja ne mogu 'popraviti'."
  2. “Za čime najviše žalim? Za time što sam ostala sedam godina i što sam bila u potpunosti posvećena braku jer sam smatrala da društvo to očekuje od mene. Ali ako nismo oboje uložili sve u taj brak, nikad nije ni mogao da funkcioniše. Posljednjih pet godina, otkako sam sama, neuporedivo su bolje od svih 14 godina mojeg braka."
  3. "Posvađali smo se na probnoj večeri pred naše vjenčanje. Ponekad žalim što nisam pobjegla glavom bez obzira. No, da sam to uradila ne bih imala svoje dvoje predivne djece. Tako da pretpostavljam da je odlazak do oltara ipak bio vrijedan svega."
  4. "Žalim što nisam bio suprug kakav znam da mogu i da sam mogao biti."
  5. "Trebalo je da odem nakon što me prvi put prevario i da ne potrošim toliko godina života s njim."
  6. "Žalim što sam ignorisala znake upozorenja, počevši od dana vjenčanja, kad nisam bila dovoljno hrabra da otkažem sve. Žalim što sam mu previše vjerovala, što sam bila preoptimistična"
  7. Bila sam toliko zaljubljena da sam mislila da se moram dati bez rezerve. Odustala sam od sebe, svojih snova, strasti, cijelog isplaniranog života kako bi on i naših četvoro djece bili sretni. Toliko sam navikla da ne dobijam ništa zauzvrat, da se i on počeo tako ponašati. Žalim što nisam shvatila da je cijelo vrijeme bio takav, samo zato što sam bila zaslijepljena ljubavlju."
  8. "Žalim što sam izgubila ono što sam bila, jer sam tokom braka bila fokusirana na sve druge."
  9. "Žalim što sam dozvolila da se 'izgubim', jer sam pokušavala da budem osoba kakvu je on želio. Toliko sam zahvalna što sam se napokon odvojila, te pronašla samu sebe."
  10. "Žalim što nismo duže čekali prije vjenčanja. Nismo imali dovoljno vremena da se dobro upoznamo prije toga. A sad znam koliko je to nužno."
  11. "Žalim što nisam primjetila pupčanu vrpcu kojom je i dalje vezan za majku. Možda se činio kao dobar izbor za mene u to vrijeme, ali nije bio dobar za mene.

huffingtonpost.com

Bonus video: