Mame su za obaveze, a tate za zabavu

Ispitanice su priznale i da ponekad zbog toga budu ljubomorne na muževe, a nerijetko se dio njih i posvađa s partnerom upravo zbog tih razloga
54 pregleda 5 komentar(a)
porodica, Foto: Shutterstock
porodica, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.06.2014. 08:03h

Milioni majki smatraju da odrađuju teži posao nego očevi. Istraživanje je pokazalo da se većina žena osjeća potišteno nakon što cijeli dan provede brinući o djeci, a otac postane centar pažnje čim se vrati s posla, dailymail.co.uk.

Gotovo 70 posto majki uvjereno je da ih njihova djeca povezuju sa zadacima i obavezama, a očeve sa igrom i zabavom, pokazalo je istraživanje koje je sprovela britanska škola plivanja Water Babies, a u kojem je učestvovalo 2.000 majki.

Ispitanice su priznale i da ponekad zbog toga budu ljubomorne na muževe, a nerijetko se dio njih i posvađa s partnerom upravo zbog tih razloga.

"Neizbježno je da neko mora da bude glas razuma, usmjerava djecu i brinei o njima što nije zabavno. Stoga ne čudi što majke ispadaju stroži roditelji. Međutim, isto tako ej važno da oba roditelja podjednako podijele uloge i obaveze kako one zabavne tako i one ozbiljne", kažu u Water Babies.

Bonus video: