Trendovi u trpezariji: Nema pravila

Dekorateri su u ovom dijelu doma dozvolili potpunu slobodu u uređenju, tako da do izražaja mogu da dođu različiti ukusi, stilovi, boje i oblici
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2013. 18:40h

Stolice nikad nisu bile neobičnije i raznovrsnije nego ove sezone, prije svega kada su u pitanju trpezarijski modeli.

Pravilo je da - nema pravila.

Dekorateri su u ovom dijelu doma dozvolili potpunu slobodu u uređenju, tako da do izražaja mogu da dođu različiti ukusi, stilovi, boje i oblici.

Ono što je vjerovatno i najatraktvnije je trend kombinovanja potpuno različitih modela stolica u istom trpezarijskom setu ili identičnih modela različitih boja. To djeluje vrlo moderno, veselo i dinamično bez obzira na stil koji dominira u domu, naročito kada se uklopi uz stakleni ili sto od medijapana visokog sjaja.

Nećete da pogriješite za koji god se model opredijelite, jer su aktuelne stolice od plastike, prave i ekološke kože, drveta, pliša... Takođe i oblici su vrlo različiti, a strogih ograničenja nema.

U zavisnosti od potreba ukućana, oblika i veličine prostora, možete da se opredijelite za komforne foteljice sa rukohvatima ili uobičajene uže modele sa visokim naslonom, kao i one sa nižim naslonom od sintetičkih materijala. Osim dezena obavezno obratite pažnju i na postolje stolice.

Već nekoliko sezona moderno je od inoksa u kombinaciji sa drugim materijalima u dijelu sjedišta i naslona, kako bi udobnost bila maksimalna. Novitet u trpezariji su i nekada vrlo popularne garniture koje se sastoje od klupice upotpunjene sa nekoliko stolica i adekvatnim stolom.

Naravno, klupice sada izgledaju vrlo atraktivno i idealne su za velike porodice, mogu da budu kratke ili u G odnosno P varijanti.

Galerija

Bonus video: