Moć mineralne vode: Od kuvanja do čišćenja

84 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.11.2012. 15:39h

Mineralna voda nije samo popularno piće koje reguliše metabolizam, ona može da posluži u domaćinstvu na razne načine, od kuvanja do čišćenja... Pročitajte.

Za čišćenje površina

Baš kao i sirće, kiseline mineralne vode razgrađuju nečistoće i bakterije, što je dobra zamjena za jaka hemijska sredstva za čišćenje.

Stavite je na mekanu krpu (najbolje od mikrovlakana) ili neabrazivni sunđer kako biste očistili površine poput nerđajućeg čelika, hroma ili porculana sa sjajnom završnom obradom.

Kako biste izbjegli mrlje od vode, nemojte dopustiti da se osuši na površini.

Za bolje palačinke

Dodajte malo mineralne vode u smjesu za palačinke, vafle ili pitu od sira. Karbonizacija će tijestu dati svjetliju, prozračniju teksturu.

Čišćenje auta

Parkirali ste ispod drveta? Uklanjanje ptičjeg izmeta ribanjem može oštetiti površinu automobila. Umjesto toga, otvorite bocu mineralne, začepite je svojim palcem, promućkajte i usmjerite prema onečišćenom dijelu.

Kad izvučete palac iz začepljene rupe, gazirana voda će stvoriti mini tuš, kojim ćete lako ukloniti izmet.

Ispiranje kose

Nakon kupanja u bazenu ili moru, hlor i nakupljenu so lako ćete i nježno isprati ako kosu prelijete mineralnom vodom.

Dijetalno osvježenje

Umiješajte je u sok od raznog voća - ananasa, narandže, jabuke, brusnice i limete - i dobićete šumećeg gasitelja žeđi koji sadrži manje kalorija od kupovnog soka ili čistog prirodnog soka.

Bonus video: