Nova je počela: Evo kako da ostvarite želje

Bilo da ste sami, povremeno izlazite ili u vezi, možete kultivisati svoje ponašanje i doći do onoga što želite
0 komentar(a)
sreća, Foto: Www.shutterstock.com
sreća, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 01.01.2012. 10:05h

Nevažno, je li vaš cilj zaljubiti se, dovesti tijelo u formu, osloboditi se neke nezdrave navike ili biti društvenija osoba, postoje određeni zajednički ključevi uspjeha.

U ubrzanom svijetu, gdje živimo iz dana u dan s previše obveza lako je izgubiti iz vida ciljeve i snove jer smo opterećeni rutinom koja jaz između onoga što radimo i onoga čemu težimo čini nepremostivim.

Važno je da izaberete zadatke sebi primjerene veličine

Napravite popis onoga što želite

Možda zvuči jednostavno, ali popis onoga što želite u životu može biti jedan od najtežih zadataka prema dobijanju istog. Kod kreiranja popisa budite što specifičniji.

Uopštenost će umrtviti i one najpoželjnije ciljeve. Ako je vaš cilj zaljubiti se. Odredite koje kvalitete ta osoba treba da ima. Ako želite da se vratite u formu, opišite tačno šta bi za vas trebao biti uspjeh. Je li to pretrčati 8 km ili uvući se u stare farmerice. Želite li proširiti svoj krug prijatelja tačno odredite koliko širok želite da bude? Tko bi u njemu trebao biti i kakve biste htjeli odnose s tim ljudima?

Napravite popis načina na koje možete dobiti ono što želite

Veći ciljevi i snovi se rijetko ostvaruju preko noći, čak i ako ponekad sa strane izgleda tako

Mnogi uspješni parovi reći će vam kako nijesu bili sigurni da im je partner na samom početku bio fizički privlačan. Razmislite o učlanjivanju u različite društvene klubove i odvojite više vremena za aktivnosti koje uključuju suprotan spol.

Razvijte ideje u konkretne korake

Veći ciljevi i snovi se rijetko ostvaruju preko noći, čak i ako ponekad sa strane izgleda tako. Postizanje cilja je u pravilu kulminacija manjih uspjeha koji su sastavni dio velikog cilja. Svaki mali korak koji postignete približiće vas cilju i otvoriti nove opcije.

Zbog toga je potrebno podijeliti veliki cilj na manje zadatke. Važno je da izaberete zadatke sebi primjerene veličine. Nekome odgovaraju manji, a nekome veći, pa je zbog toga važno da ih prilagodite sebi i svojim sposobnostima.

Nakon što usvojite ovu tehniku ostvarenje svakog novog cilja će vam biti sve jednostavnije, a vaš život sve uspješniji i potpuniji na načine o kojima ste samo mogli sanjati u svome užurbanom životnom ritmu.

Bonus video: