Obratite pažnju na svoje ponašanje

Nigdje nije lijepo vidjeti osobu koja je smije i najglasnija je u društvu. Naprotiv, zna biti vrlo iritantno.
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2011. 13:22h

Iako svaka prilika zahtjeva drugačije ponašanje bez obzira gdje se nalazili neke stvari su univerzalne. Naravno, nikad ne pokušavajte biti neko drugi, ali obratite pažnju na sljedeće:

1 – Kad god idete na važan sastanak, razgovor za posao ili u nepoznato okruženje obucite nešto neutralnih boja. Tako se nećete previše isticati, a ostavićete dojam pouzdane i povjerljive osobe.

2 – Nikad nemojte tepati ili govoriti djetinjastima glasom, koliko god to vama zvučalo simpatično, vjerujte, uopšte nije.

3 – Nikad ne razgovarajte punih usta.

4 – Naravno teško se u svim situacijama kontrolisati, ali izbjegavajte nagle reakcije. Smirena komunikacija je uvijek jednostavnija od naknadnog izvinjavanja, ulizivanja i pokušaja popravljanja nečega.

5 – Možda vam se čini nevažnim i pretjerano ukrućenim, ali pokušajte kontrolisati svoj smijeh. Nigdje nije lijepo vidjeti osobu koja je smije i najglasnija je u društvu. Naprotiv, zna biti vrlo iritantno.

6 - Nikad unaprijed ne pretpostavljajte kako nešto nekome morate dati do znanja i ne pokušavajte kao slučajno, a opet nevezano ispričati ono što želite da ta osoba zna… Neke osobe su toliko opterećene onim što same žele da kažu da nikoga ne uspijevaju slušati, traže samo najbolji trenutak kako bi ispričali svoju priču i iznijeli svoj stav, misleći da to nekoga zanima ili želeći da dokažu nekome nešto.

7 - Čak i ako se ne slažete s nečijim mišljenjem, ili vam se to što govori čini dosadnim, nikad ne uskačite u riječ.

Bonus video: