Na poslu: “Podesi malo tu klimu, pretoplo je.” “E, pa, meni nije!”

Klima-uređaji namješteni na prenisku temperaturu najčešći su uzrok sukoba između kolega u kancelariji, pokazalo je istraživanje web stranice Switchforbusiness.com.
182 pregleda 0 komentar(a)
klima, Foto: Www.overstock.com
klima, Foto: Www.overstock.com
Ažurirano: 18.08.2011. 10:00h

Tako je istraživanje pokazalo kako niske temperature u kancelarijama tokom ljeta vrlo lako izazove bijes među radnicima i sukobe.

Četvrtine radnika je, prema toj studiji, priznalo da preniska temperatura na radnom mjestu uzrokovana klima uređajima, izaziva rasprave o tome koja je idealna temperatura.

Kako je pokazalo istraživanje, devet od deset zaposlenih se žali da je u njihovim kancelarijama prehladno, a pojedini čak tvrde da su u hladnim prostorijama manje produktivni.

Ujedno, 47 odsto ispitanih vjeruje da klima-uređaji šire bolesti, a68 odsto njih je izjavilo kako bi te uređaje zamijenili za otvoren prozor i svjež vazduh.

Britansko istraživanje pokazalo je kako je tamošnjim radnicima izuzetno teško ugoditi: 61 odsto od ukupno 1.200 ispitanika izjavilo kako je rad u pretoploj kancelariji puno teži i gori nego od rada u hladnoj.

Bonus video: