Top destinacije za one sa plitkim džepom

Dom Mont Everesta već se dugo nalazi na popisu putnika koji su u potrazi za jeftinim destinacijama i već decenijama važi za jedno od najboljih odredišta za one s plitkim džepom.
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2011. 17:31h

Australski Daily Telegraph donosi popis jeftinijih destinacija koje će vas oduševiti:

Indija

Već godinama Indija glasi za jeftinu destinaciju, i to mnogi znaju. Možda ne znate da Indija ima puno više da ponudi osim bolivudskih filmova i Tadž Mahala. Šta kažete o putovanju na sjever? Penjanje u Ladaku, gdje su planinski vrhovi veličanstveni, a vazduh svjež. Ili šta kažete na surfovanje u Port Blairu, u zalivu Bengal? Ove destinacije pružiće vam pravu avanturu za malo novca. Najjeftiniji smještaj u Port Blairu je u hostelu Youth, noćenje je 1,25 dolara.

Nepal

Dom Mont Everesta već se dugo nalazi na popisu putnika koji su u potrazi za jeftinim destinacijama i već decenijama važi za jedno od najboljih odredišta za one s plitkim džepom. Ova država u južnoj Aziji, bez izlaza na more, putnicima nudi puno toga, a najvažnije od svega je da nije skupo.

Indonezija

Iako je u posljednjih nekoliko godina zbog svega što se događalo izgubila svoje mjesto s to-do liste mnogih putnika, Indonezija ima puno toga da ponudi. Ostrvska država u jugoistočnoj Aziji može se pohvaliti predivnim plažama. A sve dok se držite podalje od najpopularnijih turističkih destinacija, vaš račun neće biti opterećen.

Iran

Iran? Isti onaj Iran koji je Bush uvrstio u "Osovinu zla"? Ma, zaboravite na takvu propagandu i prepustite se zemlji koja će zadovoljiti sve vaše zahtjeve. Za početak – jeftino je: za 25 dolara na dan možete da spavate u pristojnom hotelu i da jedete koliko vam srce želi. Ono što nećete vidjeti u Iranu je masovni turizam, ali zato ćete vidjeti 'čuda' jer ova zemlja vapi za posjetiteljima i zaslužuje ih. Između ostalog, mještani su nevjerojatno gostoljubivi.

Poljska

Uprkos tome što se pridružila Evropskoj uniji, Poljska je još uvijek jeftinija destinacija. Sa 29 dolara na dan možete uživati istražujući ovu zemlji. Ruralna i pitoreskna naselja, a i jeftina, oduševiće vas, a mali gradići, poput Krasnystawa u regiji Lubelskie, pravi su užitak za posjetioce, prenosi net.hr.

Bonus video: