Provjerite da li ste "super - mama!"

Od smrdljivih pelena ne padate u nesvijest, za rođendan vašeg mališana bez problema napravite tri vrste kolača, zadnje atome snage bez problema pronalazite za igru sa svojim najdražim malim derištem, piše tportal.hr
0 komentar(a)
mame, Foto: Www.shutterstock.com
mame, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 24.02.2011. 10:54h

Slijedi deset karakteristika svake super - mame:

1. Vjerovatno vam se dešava da ne uspijete da ručate kako treba, jer vam mali zaprljani prstići još uvijek "kopaju" po tanjiru. Ali, to vam ne smeta, sve dok je vaše najdraže pojelo svoj obrok i uživa.

2. Vaša djeca uvjerena su da iz torbe možete izvući baš sve: voće, loptice za igru, mali automobil, hamburger. Sve je tamo.

3. Niko tako dobro kao vi ne pjeva "Taši, taši, tanana".

4. Vama je ponekad nemoguća misija da odete pod tuš, ali su zato vaša djeca okupana, čista i srećna.

5. Nije vam teško da i 30 puta dnevno ako treba strpljivo, bez vike i batina objašnjavate stvari svom aktivnom mališanu: "Ne treba bacati piletinu u toalet", "Ne viljuškom na psa", "Ne jede se sunđer".

6. Vaš magični, nježni poljubac liječi svaku povredu i briše suze.

7. Ko još može da počisti cijelu kuću i to u rekordnom roku, dok traje "Sunđer Bob"?!

8. Skromni ste i sve što želite je nekoliko novih, čistih farmerica na kojima nema mrlja od cvekle, brokula i svježe pripremljenog pirea.

9. Radije biste primili metak nego da vaše najdraže stavi u usta žvakaću gumu koju je odlijepilo s klupice u šoping - centru.

10. Ohrabrujete svoje dijete da bude ono što želi i radi ono što voli, ali ipak znate da postavljate granice. Ko mu još neprestano govori da je najslađe, najbolje, najljepše i najsavršenije malo biće na svijetu i to stvarno misli?

Bonus video: