Trikovi za uklanjanje smrada od cigareta

Pušenje u zatvorenom prostoru ostavlja neugodan miris koji se uvlači u našu robu, zavjese, garnituru. Kako bi otklonili neprijatne mirise uzrokovane tim porokom ili ih barem ublažili, pokušajte s nekoliko trikova koji zaista djeluju
208 pregleda 0 komentar(a)
veš, Foto: Www.shutterstock.com
veš, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 26.01.2011. 15:46h

Sirće ili ugalj

U nekoliko zdjelica stavite malo vinskog sirćeta ili stavite komadiće aktivnog uglja pa postavite u prostoriju u kojoj se puši. Ako imate djecu ili kućne ljubimce zdjelice stavite tako da im nisu nadohvat ruke. Ugalj i sirće upijaju i neutrališu neugodne mirise.

Omekšivač za robu

Ako osjetite da su vaši modni dodaci poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate da ih nosite tokom sljedećeg dana ostavite ih sat vremena na otvorenom neka se izluftiraju, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu vrećicu zajedno s omekšivačem u obliku maramica ili mirisnim vrećicama za ormar.

Pijesak za mačke

U pepeljaru sipajte malo običnog ili još bolje mirisnog pijeska za mačke. On će potpuno ukloniti neugodni miris opušaka a i lakše ćete očistiti pepeljaru.

Soda bikarbona

Uveče, prije spavanja, posipajte sodu bikarbonu po tepihu, sjedećoj garnituri te rubovima prostorije u kojoj se pušilo. Ujutro usišite usisavačem.

Peškir i sirće

Prvo provjetrite prostoriju, a posle toga peškir ili krpu umočite u sirće, pa minut-dva mašite njime po prostoriji. Miris cigarete trebalo bi da potpuno nestane.

Bonus video: