Jeftino ne znači ekonomično, najskuplje nije najbolje

Bitno je da se pri kupovini opredijelite za prvu klasu - nijesu bez razloga pločice podijeljene po klasama.
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2011. 19:03h

Razmislite dobro prije kupovine.Planirajte unaprijed. Pločice koje izaberete gledaćete možda i par decenija - jeftino ne znači ekonomično, najskuplje nije najbolje. Razmislite dobro šta su vaše želje i mogućnosti, upotrebite malo vaše ili tuđe mašte, pregledajte časopise za uredenje enterijera ili kataloge proizvođača pločica, tražite od prodavaca da vam poređaju par pločica, možda dobijete neku ideju.

Kombinujte malo, nijesu tamnije pločice skuplje od svijetlih, za isti novac možete dobiti bezlično ili predivno kupatilo.Posjetite više prodavnica, ponuda i cijene se razlikuju. Bitno je da se pri kupovini opredijelite za prvu klasu - nijesu bez razloga pločice podijeljene po klasama, mada ima proizvođača kod kojih je III klasa bolja od I klase nekih drugih.

Značaj klasa možda nije vidljiv odmah, ali za par godina kada pločice počnu da pucaju ili da se krune shvatićete šta znače klase kod keramičkih pločica, a tada će verovatno biti kasno.Razlika u ceni izmedu I i III klase nije toliko velika. Prodavci keramičkih pločica često će vas ubjeđivati da je III klasa isto što i I (i Yugo je isto što i Mercedes). U posljednjih par godina imamo široku ponudu italijanskih i španskih pločica. Pazite, nijesu sve pravljene baš u italiji i Španiji, postoje fabrike u Rumuniji, Bugarskoj, Grckoj.... gdje se masovno štancuju pločice koje su često po kvalitetu mnogo slabije od domaćih, a cijena im je višestruko veća. Najčešće na poleđini tih pločica ne postoji potpis proizvođača što dovoljno govori o kvalitetu.

Bonus video: