Zašto ubrzano starimo?

Kiseonik većina uglavnom unosi premalo jer diše površno. Tokom vremena ovakav način disanja počinje da šteti disajnim putevima i mozgu, što za posljedicu ima loše pamćenje
89 pregleda 1 komentar(a)
starenje, Foto: Shutterstock
starenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.02.2018. 15:14h

Za zdrav izgled, produženu mladost i dobru vitalnost podvrgavanje raznim tretmanima nije uvijek rješenje. Pojedine greške koje nesvjesno pravimo dovode do velike štete, zbog koje organizam brže stari i obolijeva, ističu stručnjaci.

* Ekstremno mršavljenje gojaznih dovodi do radikalne razgradnje stomačnog sala i oslobađanja štetnih supstanci koje podstiču upale organizma i ubrzavaju starenje. Lagano mršavljenje i pravilna ishrana sa voćem, povrćem, ribom, malo ugljenih hidrata i unosom puno vode jedini su put do zdravijeg i ljepšeg izgleda.

* Kiseonik većina uglavnom unosi premalo jer diše površno. Tokom vremena ovakav način disanja počinje da šteti disajnim putevima i mozgu, što za posljedicu ima loše pamćenje. Da bi se ovakva situacija izbjegla, makar jedanput nedeljno treba otići u prirodu i raditi vježbe za duboko i mirno disanje.

* Unos nedovoljne količine vode dovodi do stvaranja bora na licu, depresivnosti i apatičnosti, loše koncentracije. Takve osobe djeluju starije nego što jesu. Zato je poželjno svakodnevno popiti od 1,5 l do 2 l vode, kao i nezaslađene čajeve. Jedino bubrežni i srčani bolesnici moraju u dogovoru sa ljekarom da nađu optimalnu mjeru.

* Nedovoljno sna iscrpljuje i tijelo i mozak. Ko je u velikom stresu pa malo spava, ima slabe živce. Tijelo manjak sna pokušava da kompenzuje pojačanim uzimanjem hrane, što može u krajnjem ishodu da dovede i do gojaznosti. Da se ovo ne bi dogodilo trebalo bi svake noći neometano da se spava između sedam i osam sati, prenose Novosti.

Bonus video: