DOBRE I ZDRAVE NAVIKE

Samopouzdanje je tajna uspjeha

Do samopouzdanja dolazi se stalnim radom na sebi, i u fizičkom i u psihičkom smislu
131 pregleda 0 komentar(a)
samopouzdanje, Foto: Shutterstock
samopouzdanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.11.2017. 15:14h

Samopouzdanje je glavna stavka uspjeha. I tačka. Ali, zato je samouvjerenost ono na čemu moramo raditi – dugo, strpljivo, vrijedno, i, što je jako važno, ne smijemo nikad prestati, jer uvijek će postojati jedna crtica u našem životu koju možemo bolje i bar jedan stepenik kojim možemo više.

Jako samopouzdanje bazira se, prije svega, na dobrim i zdravim navikama. Osoba koja ima samopouzdanje, shodno tome ima i velikog uspjeha na svim životnim poljima, ona traži nove izazove, iznova i iznova.

Ona se ne boji gubitka i stalno sebi zadaje nove ciljeve kako bi testirala svoje vještine. Dalje, one su odgovorne i organizovane. Imaju kontrolu nad svim i čvrsto se drže plana. Komunikativne su i jednako opušteno razgovaraju i sa prijateljima, i sa kolegama, i sa poslovnim partnerima.

Zvuče vrlo odlučno i ne dozvoljavaju da bilo ko primijeti njihove promjene raspoloženja. Ne boje se neznanja i nije ih sramota da pitaju ono što ne znaju ili ne razumiju. I, što je veoma važno, ne upoređuju se sa drugima nego su tu da podrže.

A do samopouzdanja dolazi se stalnim radom na sebi, i u fizičkom i u psihičkom smislu. Redovno kretanje i fizička aktivnost spadaju u domen rada na tijelu, a što se tiče psihe, tu je stalno profesionalno jačanje, nadograđivanje vještine upravljanja i komunikacije, prenosi Ljepota i zdravlje.