SAVJETI

Navike koje nam mogu poboljšati zdravlje

Dvije velike prednosti vežu se uz svakodnevno čitanje - poboljšanje pamćenja i relaksacija. Za početak, dovoljno je da čitate 15 do 20 minuta svaki dan
95 pregleda 0 komentar(a)
čitanje, Foto: Shutterstock
čitanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.10.2017. 14:14h

Ponekad se ove svakodnevne navike čine neznatnima, no njihov uticaj na naš dan je itekako snažan i ne bismo ih smjeli zanemarivati.

Donosimo pet jednostavnih navika kojih se trebamo pridržavati kako bismo si poboljšali dan, ali i život.

1. Ispijanje čaše vode s limunom

Pola limuna iscijedite u čašu mlake vode te taj napitak svako jutro pijte prije svega. Naime, limun je pun vitamina C te tako jača imunitet. Takođe, ovaj napitak djeluje kao antioksidant i diuretik, poboljšava probavu, popravlja raspoloženje, obnavlja ćelije kože te balansira pH-vrijednost organizma.

2. Pakovanje zdravih grickalica

Prije nego što izađete iz doma, u torbu spakujte zdrave grickalice poput orašastih plodova, svježeg voća, zobenih pločica ili pak grčkog jogurta. Tako vaš međuobrok neće biti nezdrav i nećete doći u iskušenje da kupite čokoladicu.

3. Stalno nošenje boce s vodom

Voda je toliko bitna za naše zdravlje. Kako je ne biste zaboravili piti tokom dana, uvijek bocu vode nosite sa sobom. Takođe, neka bude na vidljivom mjestu tako da vam služi kao podsjetnik. Ako ste na poslu, bocu vode stavite na radni sto tako da vam bude nadohvat ruke.

4. Korišćenje zubnog konca

Uz redovno pranje zuba važno je i redovno korišćenje zubnog konca. Naime, naučnici su dokazali da se zdravlje naših zuba odražava i na naše sveukupno zdravlje.

5. Svakodnevno čitanje

Dvije velike prednosti vežu se uz svakodnevno čitanje - poboljšanje pamćenja i relaksacija. Za početak, dovoljno je da čitate 15 do 20 minuta svaki dan. Stoga izaberite kratku knjigu ili nekoliko novinskih članaka i s time započnite, prenosi Radio Sarajevo.