Freixenet – broj 1. cava u izvozu

Preko 150 godina Freixenet porodica je posvećena umijeću proizvodnje vina. Ova stručnost utkana je u svaku flašu Freixenet vina.

27504 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Freixenet
Foto: Freixenet

Prva Freixenet Cava – Carta Nevada, sada ikona Freixenet brenda, lansirana je davne 1941. godine.1974. godine lansirana je Cava Cordon Negro u prepoznatljivoj mat crnoj flaši.

Freixenet
foto: Freixenet

Ova Cava je ubrzo postala br.1 Cava u izvozu.

Do 1980. Freixenet je postao svjetski lider na tržištu pjenušavih vina proizvedenih tradicionalnom metodom.

Pravljena od najfinijeg grožđa sorti Macabeo, Parellada i Xarel-lo, Freixenet Cava je postala sinonim za ovo tradicionalno špansko pjenušavo vino.

Freixenet se danas prodaje u preko 100 zemalja, a pravi se u Freixenet vinariji u Sant Sadurni D’Anoia, u blizini Barselone, u Španiji.

Freixenet
foto: Freixenet

Peta generacija porodice sada vodi kompaniju i dalje sa istom strašću u pravljenju najboljih mogućih vina, otkrivanju novih i boljih tehnologija, poštujući majku prirodu i naš pejzaž.

Odnedavno su, vođeni inovatorskim duhom, svoj portfolio proširili novim edicijama Cave , kao i selekcijom italijanskih pjenušavih i mirnih vina.

Vjeran svojim korjenima – Freixenet je i danas vođen željom i strašću da proizvodi najbolja moguća vina i otkriva nove i bolje tehnologije!

Freixenet
foto: Freixenet

Na crnogorskom tržištu, posredstvom kompanije G3 Spirits - zvaničnog uvoznika Freixenet vina za Crnu Goru, trenutno možete naći sljedeće Cava etikete:

- Freixenet Cava – Carta Nevada & Cordon Negro - Freixenet ICE White Cava – posebna Cava koja se konzumira na ledu, sa dodatkom svježe nane ili voća.

Idealno ljetnje piće!

Freixenet
foto: Freixenet