"Habitat - Inspiracija za stvaranje vašeg jedinstvenog doma"

Habitat je priča o susretu kreativnosti dizajnera sa znanjem i vještinom majstora zanatlija.

13854 pregleda 62 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Habitat
Foto: Habitat

Dom je srce života, mjesto gdje se osjećamo opušteno, gdje pripadamo, gdje možemo stvoriti okruženje koje oslikava našu individualnost i naša zadovoljstva. Stvaranje doma je oblik kreativnosti otvoren za sve. Ovom idejom se vodio mladi vizionarski dizajner Sir Terence Conran 1964. godine kada je osnovao brend Habitat u Londonu, sa uvjerenjem da živjeti dobro prije svega znači živjeti na svoj način. Tada, Habitat je razbio tradicionalne okvire nudeći moderan, funkcionalan i vanvremenski namještaj i kućne dodatke.

Koncept je ubrzo usvojen i postaje rasprostranjen širom svijeta. Danas, sa sjedištem u Francuskoj, brend je prisutan u više od 20 zemalja u svijetu, a 2014. godine je otvorena i prva franšizna radnja u Crnoj Gori, kao prva u jugoistočnoj Evropi.

Habitat
foto: Habitat

Tokom godina, brend je stvorio „Habitat način življenja“, nudeći spoj modernog dizajna, inovacije i praktičnosti, posvećen tome da te prati u svakodnevnom životu, u svakom trenutku, baš kao što to čine i pravi prijatelji.

Iza svakog proizvoda stoji kreativni tim dizajnera iz Habitat Design Studio-a, koji u svaki proizvod unose prepoznatljivi francuski šarm. Takođe, Habitat je oduvijek sarađivao i sa vodećim dizajnerima kako bi svoje kultne proizvode upotpunio sezonskim kolekcijama, prateći najnovije svjetske trendove.

Habitat je priča o susretu kreativnosti dizajnera sa znanjem i vještinom majstora zanatlija. Oslobađajući se okova stilova i misli, dizajniramo inspirativan, živopisan i velikodušan svakodnevni život - sa idejom inovativnih rješenja za enterijer i dekoraciju doma.

U Habitatu možeš pronaći sve na jednom mjestu - veliki izbor dizajnerskog namještaja, sofa i fotelja sa širokim izborom materijala i boja, dekorativni tekstil, posteljine, tepihe, kuhinjske i kupatilske dodatke – sve što je potrebno za jedinstven dom po tvojoj mjeri.

Habitat
foto: Habitat

Vodeći računa o kvalitetu proizvoda, materijali koji se koriste prilikom izrade biraju se imajući na umu kvalitet, dugotrajnost i pristupačnost. Koriste se najfiniji materijali kao što su: maslinovo drvo, bor iz Galicije ili Švedske, hrast, orah, bukva, limoški porcelan, fini engleski porcelan, perkal, pamučni saten, lan i žakard.

Habitat je posvećen proizvodnji namještaja s pažnjom i sa ciljem očuvanja resursa planete, dizajniranih da traju, za enterijere koji imaju srce.

Prilikom izrade koriste se OEKO-TEX® sertifikovane tkanine, prirodna vlakna labaratorijski testirana na štetne materije i u potpunosti bezbjedna za ljudsko zdravlje, 100% reciklirano staklo, kao i drvo iz šuma sa FSC™ sertifikatom. Drvo iz ovih šuma poštuje ekološke kriterijume uključujući očuvanje resursa, vrijeme koje je potrebno za uzgoj i sječu drveća, kao i održavanje biodiverziteta i prirodnog staništa životinja. Ovim pristupom, Habitat svojim kupcima nudi održive proizvode koji poštuju životnu okolinu i ljude.

Naše proizvode možeš pronaći u našoj radnji u Bulevaru Džordža Vašingtona 3/1 ili poručiti brzo i jednostavno na našem web-shopu: habitat.co.me

''Dizajn je naš prijatelj.“

‘’Praktično može biti lijepo, a lijepo svima dostupno.’’

Sir Terence Conran