OPUSTITE SE I USREĆITE

Sve dobrobiti masaže

Bez obzira na tehniku koju primjenjuje, efekti masaže biće dobri i za skeletni sistem – smanjiće se ukočenost i bol, pogotovo u zglobovima
95 pregleda 0 komentar(a)
masaža, Foto: Shutterstock
masaža, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.06.2017. 12:14h

U ljudskom organizmu sve je međusobno usko povezano. Masažom djelujemo na tijelo kao cjelinu i bez obzira na tip masaže njeno dejstvo je uvijek višestruko.

Masažom se šire kapilari i limfni sudovi, dolazi do bolje sekrecije, obnavljanja i osvježenja kože i potkožnog tkiva, povećava se elastičnost, pospješuje regeneracija, uklanjaju se bore.

Blagotvorna je za protok limfe i krvotok, pojačava se cirkulacija bez naprezanja srca, a ubrzanjem protoka limfe brže se izbacuju štetne materije iz organizma.

Svaki dobar terapeut skoncentrisaće se na tijelo kao cjelinu i potruditi se da poboljša psihofizičko stanje svog pacijenta i klijenta.

Bez obzira na tehniku koju primjenjuje, efekti masaže biće dobri i za skeletni sistem – smanjiće se ukočenost i bol, pogotovo u zglobovima.

Povećaće se elastičnost mišica i vezivnog tkiva. Na nervni sistem masaža djeluje prijatno jer ga stimuliše i smiruje i indirektno preko hipofize djeluje na lučenje endorfina, hormona sreće, prenosi Ljepota i zdravlje.