Imate malo kupatilo i nemate ideju kako da ga uredite?

Ukoliko sređujete svoje malo kupatilo ili pravite novo, bitno je da se na najbolji mogući način organizuje kompletan sadržaj tako da prostor kupatila bude funkcionalan, bezbjedan i bez kompromisa u estetici. U cilju maksimiziranja malog kupatila, postoje različita rješenja koja možete primjeniti
1996 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2017. 07:22h

Kreativna rješenja za mala kupatila su u potpunosti promijenila način na koji se posmatra prostor, dok su mogućnosti za dizajn velikih kupatila prevazišli i naše najluđe snove. Vjerovatno se pitate, postoji li način da malo kupatilo bude istovremeno funkcionalno i estetski prihvatljivo?

Ukoliko sređujete svoje malo kupatilo ili pravite novo, bitno je da se na najbolji mogući način organizuje kompletan sadržaj tako da prostor kupatila bude funkcionalan, bezbjedan i bez kompromisa u estetici. U cilju maksimiziranja malog kupatila, postoje različita rješenja koja možete primjeniti.

Zamolili smo stručni tim CER STYLE salona keramike za savjete u vezi uređenja malih kupatila, u nastavku su njihove preporuke.

Izbor keramike

Za mala kupatila uglavnom se koriste pločice svijetlijih nijansi: bijele, krem ili nježne pastelne boje.

Osim izbora dezena prilikom odabira podnih pločica birajte uvijek one koje imaju protivkliznu površinu kako bi se izbjeglo klizanje na vlažnoj podlozi. Zid u dijelu iza umivaonika ili zidove unutar tuš kabine možete naglasiti dekorativnim pločicama manjih dimenzija ili mozaikom koji će vaše kupatilo učiniti zanimljivijim. Španski proizvođač dekorativne keramike i mozaika Dune nudi inovativne i avangardne kombinacije, koje u potpunosti mogu da zadovolje različite stilove i potrebe korisnika.

Poslednjih godina u trendu su pločice koje imitiraju prirodne materijale. Italijanski brendovi Atlas Concorde, Italgraniti, Flaviker u svom asortimanu nude mnogobrojne kolekcije keramičkih pločica čije su završne teksture inspirisane prirodnim materijalima kao što su kamen, mermer, drvo. Koristeći ove prirodne teksture prostor vašeg malog kupatila dobiće na toplini i luksuznosti.

Izbor sanitarija i kupatilskog namještaja

Prilikom opremanja kupatila česta greška jeste ugradnja neodgovarajućih sanitarija. Ukoliko se to desi čak i dovoljno veliki prostor može postati neudoban i nekomforan. Iz tog razloga provjera dimenzija prostora, prije odabira opreme, je neophodna.

U malim kupatilima funkcionalnije je kade zamijeniti tuš kabinom, posebno kada postoji toliko šik modela u ponudi. Na tržištu se mogu pronaći modeli prvoklasnog kvaliteta kakve kompanija Huppe ima u svojoj ponudi ili moderni ’’Walk In’’ stakleni paravani, gdje je kompanija Glass1989 sa svojom kolekcijom STEP IN napravila iskorak u svijetu modernog dizajna.

Da bi dobili na prostoru uzmite u razmatranje ugradni lavabo sa kupatilskim ormarićem ispod koga ćete imati prostor za odlaganje ličnih sitnica.

Lebdeće wc šolje vizuelno smanjuju “gužvu” u malom prostoru, imaju estetski svedene linije kao i potrebnu funkcionalnost jer su lakše za održavanje od onih koje imaju keramičku stopu.

Kupatilo je prostor u kojem se u kratkom vremenskom periodu značajno mijenjaju temperatura i vlažnost vazduha. Zato je bitno da se koriste materijali koji su predviđeni i proizvedeni upravo za takve uslove: vodootporni presovani materijali, adekvatno obrađeno drvo. Odabirom kvalitetnog kupatilskog namještaja kakve kompanija ROCA može da ponudi i sa izborom pravih sanitarija dobijate trajno rješenje za odlaganje sitnica i smanjenju pretrpanosti kupatila. Funkcionalnost treba da bude na prvom mjestu i upravo to će i doprinijeti estetici.

Uklapanje detalja i prateće opreme

Izboru aksesoara za kupatilo potrebno je posvetiti dovoljno pažnje i zato dajte sebi vremena da pronađete prave detalje koji će se savršeno uklopiti u vašu viziju. Prvo definišite stil u kome želite opremiti kupatilo, zatim birajte držače, a police i ormariće uklapajte prema tome na kraju. Ako želite akcentovane detalje, pažljivo ih uklapajte u cjelinu. Gedy kompanija u svom bogatom asortimanu nudi veliki broj kolekcija izrađenih u staklu, inoxu i bronzi sa završnim detaljima koji se uklapaju i u najzahtjevnije enterijere današnjice.

Ne zaboravite i adekvatno osvijetljenje kojim dodatno možete akcentovati detalje i stvoriti vizuelno veći prostor, zatim skladne utičnice i ostali aksesoar koji čini sastavni dio dobro projektovanog i opremljenog kupatila.

Kupatila – mjesta koja su mala, a važna u našem domu. Naizgled komplikovana za opremanje, a neophodna za život. Koristimo ih za rutinsku higijenu, uljepšavanje, ali i kao oaze za opuštanje, u toploj kupki nakon napornog dana.

Iz tog razloga opremanje, ovog dijela vašeg doma, uradite zajedno sa profesionalcima kako bi dobili sinergiju praktičnosti, funkcionalnosti i estetike tako neophodnih detalja u našem svakodnevnom životu.

Besplatne konsultacije i stručne savjete za opremanje kupatilskih enterijera možete dobiti od stručnjaka iz CER STYLE salona keramike zakazivanjem termina na 068 834 834 ili slanjem maila na info@cerstyle.me

Galerija