Sočne usne

0 komentar(a)
usne, Foto: Shutterstock
usne, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.02.2017. 17:14h

Koliko ste puta do sada napravili piling usana? Jednom, nekoliko puta ili nikada? Piling je potrebno napraviti obavezno ako imate ispucale i suve usne . Tako ćete stvoriti i savršenu podlogu za ruž ili sjaj, te produžiti trajanje ruža.

1. Mekanom četkicom za zube ‘istrljajte’ nježno usne svaki put kada operete zube i uklonićete izumrle ćelije i čestice nečistoća s usana. Osim toga, podstaći ćete prokrvljenost usana pa će u trenutku postati sočne i lijepe.

2. Ako ste ljubitelj prirodnih sastojaka pripremite fini domaći piling od pola kašike šećera i pola čajne kašike meda. Ne samo da ćete ukloniti odumrle ćelije s površine usana, nego ćete kožu i dubinski nahraniti.

3. Ako imate problema sa suvim usnama vazelin je odlično rješenje. Najbolje ga je nanijeti prije spavanja i odstraniti ujutro kada se ustanete, uz pomoć tople vode. Ponovite tretman ako za to postoji potreba.

4. Svježe voće je još jedan saveznik uz koji će vaš usne biti jednostavno neodoljive. Uzmite voće po želji kao što su jagode, maline ili neke druge bobice. Usitnite ih i pomiješajte s malo meda te nanesite na usne . Masku odstranite nakon nekoliko minuta.

5. Med je odličan ovlaživač koji sadrži ljekovita i antibakterijska svojstva za liječenje ispucalih usana. Primjenite ga nekoliko puta dnevno na usne , a možete od mješavine meda i glicerina napraviti pastu koja će odstajati preko noći.

6. Latice ruže će pomoći u hidriranju i vratiti im boju. Operite šaku ružinih latica u vodi, a zatim ih ostavite u mlijeku nekoliko sati. Ružine latice će se nakon nekog vremena pretvoriti u gustu pastu koju možete nanijeti dva do tri puta dnevno te prije spavanja.

7. Kokosovo ulje je prirodni ovlaživač koji će štititi usne . Primjenite kokosovo ulje nekoliko puta dnevno, a ukoliko vam ono nije dostupno, maslinovo ulje je dobra zamjena.

Bonus video: