(FOTO) Objavljujemo najbolje recepte naših čitalaca: Za početak - Jelenini mafini

Već više od mjesec dana, naši čitaoci imaju mogućnost da se prijave i jednom sedmično na mail dobijaju newsletter sa pažljivo odabranim receptima. Istovremeno, u prilici su da nam šalju svoja kulinarska iskustva i recepte koje preporučuju.

64164 pregleda 30 reakcija 4 komentar(a)
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Naši čitaoci/kuvari do sada su nam poslali veliki broj recepata, a kao prvi koji ćemo objaviti izdvojili smo recept za mafine naše čitateljke Jelene.

Ubuduće ćemo jednom nedeljno predstavljati jednog čitaoca/kuvara, odnosno njihova kulinarska umijeća.

Ukoliko želite da se i vaš recept nađe na našem sajtu i newsletteru, pošaljite nam ga na mail recepti@vijesti.me sa svim sastojcima, slikama ili videom i načinom pripreme.

Evo recepta za Jelenine Maffine:

Mafini
foto: Vijesti

Sastojci:

250 grama brašna

Kašičica sode bikarbone

Kašičica praška za pecivo

Malo soli

200 grama šećera

50 grama kakaa

200 ml jogurta

2 jaja

Kašičica vanila ekstrakta

100 ml ulja

100 ml mlijeka

Cokoladni dugmići ili čokolada za kuvanje (isjeći na male kockice)

Priprema:

1. U jednu posudu pomiješati sve suve sastojke, a u drugu sve preostale „mokre“ sastojke (jaja, jogurt, vanila ekstrakt, ulje, mlijeko). Kada dobro promiješate sastojke iz druge posude, dodajte u nju sastojke iz prve posude sa suvim sastojcima i promiješajte kašikom (ne mikserom, kako bi mafini ostali mekani i vazdušasti kada se ispeku).

2. Kada promiješajte dodajte kockice čokolade. Pripremljenom smjesom napunite kalupe za mafine. Na kraju možete dodati još kockica čokolade, bademe, orahe ili kikiriki puter. 3. Pecite na 200 stepeni oko 6 minuta i onda smanjite temperaturu na 180 i pecite još 14 minuta.

Uživajte!

Bonus video: