Dobar trik: Zašto noću treba da stavite so u odvod sudopere?

Ako je začepljenje čest problem s vašim cijevima, ovaj korak možete da izvedete povremeno

32860 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

So je osnovni začin u svakoj kuhinji, ali ne služi samo za hranu. Ona, naime, može bez problema da riješi problem koji imate s odvodima i cijevima.

Začepljene cijevi mogu da izazovu probleme poput sudopere iz koje ne otiče voda, nemogućnosti tuširanja duže vrijeme, tuširanja vrućom vodom ili isključivanja vode dok čekate na popravku. Evo kako so može da pomogne.

Ako je začepljenje čest problem s vašim cijevima, ovaj korak možete da izvedete povremeno kako biste im pomogli da bolje funkcionišu. Djeluje na odvode u sudoperama, umivaonicima, tuševima i kadama. Sve što vam treba je pola šoljice praška za pecivo, so i sirće i tri litra vrele vode.

Neposredno prije spavanja, kako bi rastvor mogao da stoji tokom moći i imao više vremena da obavi ono što treba, uradite sljedeće: Ulijte so i prašak za pecivo u odvod. Zatim dodajte sirće i pustite da se smjesa zapjeni oko jednog minuta. Nakon toga isperite s najmanje tri litra vrele vode. So će pomoći u razgradnji masti kako bi se lakše mogle isprati u cijevi sirćetom i toplom vodom, piše Metro.

Bonus video: