Sad je najukusnije: Ovo voće želite da jedete u oktobru

313 pregleda 1 komentar(a)
bundeva, Foto: Shutterstock
bundeva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.10.2015. 12:59h

Američki časopis "Time" preporučuje koje je voće najbolje jesti u oktobru.

Jabuke: Oktobar je savršen mjesec da uživate u jabukama koje nisu sorte delišes, a koje kasnije nećete moći da kupite jer se ne mogu skladištiti.

Kruške: Rane kruške imaju najintenzivniji ukus u ovo doba godine i treba ih jesti kada postanu meke na dodir. Kao i jabuke, u ovom periodu moći ćete da nađete najveći broj sorti krušaka.

Grožđe: Iako ste grožđe mogli da jedete i tokom ljeta, oktobar je pravo vrijeme kada možete pronaći najslađe grožđe.

"Hladnije noći podstiču šećer, a kako još uvijek imamo tople dane, grožđe može da nastavi sa zrijevanjem", kaže koordinator svjetske proizvodnje u kompaniji "Whole Foods", Kris Romano.

Crno grožđe je naročito ukusno, a ukoliko ste ljubitelj bijelog grožđa, Romano preporučuje da potražite ono koje je počelo da poprima tamno žutu boju.

Japanske jabuke: Voće koje možete jeste samo tokom jeseni. Možete birati između dvije vrste od kojih je jedna najukusnija ako sačekate da u potpunosti sazrene, tako da je možete jesti kašikom, dok drugu vrstu možete jesti i tvrdu, kao jabuku, a predstavlja i odličan sastojak voćnim salatama.

Bundeve: Pomenuti mjesec je definitivno najbolji period za bundeve, naročito ako planirate da ih izrezbarite za Noć vještica. Pečena bundeva može trajati duže, a ovaj mjesec je najbolji da se skladište.

Bonus video: