Marinirane rolnice sa povrćem

Da biste spojili rolnice uzmite mariniranu trakicu odreska, poređajte štapiće povrća u sredinu, pa urolajte i pričvrstite čačkalicom
0 komentar(a)
marinirane rolnice, goveđe meso sa povrćem, Foto: Shutterstock
marinirane rolnice, goveđe meso sa povrćem, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.06.2014. 08:49h

Potrebno je

700-900 gr goveđih odrezaka nasječenih u tanke šnicle (8 do 10 šnicli), 3 kašike vorčester sosa, kašika maslinovog ulja, so,biber i začini po želji,

Za punjenje od povrća: mrkva, paprika, pola tikvice srednje veličine, 5-6 komada mladog luka, 2 čena bijelog luka, kašičica italijanske mješavine začina (ili neke po vašem izboru)

Za balzamiko sos: 2 kašičice putera, 2 kašike sitno nasjeckanog luka,1/4 šolje balzamiko sirćeta, 2 kašike smeđeg šećera, 1/4 šolje bistre goveđe supice (bujona)

Priprema

Od odrezaka oštrim nožem formirajte 8 do 10 tankih trakica (pravougaonika). Ako je potrebno da meso malo omekšate upotrebite kuhinjski čekić. Trakice mesa premažite sa obje strane po želji solju, biberom i sosom.

Ostavite ih tako 30 minuta do par sati. Za to vrijeme pripremite povrće. Mrkvu, papriku i tikvicu izrežite u štapiće- neka budu malo duži u odnosu na širinu trakice.

Što se tiče mladog luka, samo pripremite peruške, takođe iste dužine. Bijeli luk ogulite i pritisnite nožem samo da ga malo zgnječite. Ostavite sve sa strane.

Za sos: otopite puter u šerpici na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno isjeckani luk i dinstajte par minuta dok ne omekša. Ubacite balzamiko sirće, smeđi šećer i goveđu bistru supicu i dobro promiješajte. Neka sos kuva i neka se količina tečnosti smanji gotovo za pola. Krenuće da se zgušnjava i da dobija izgled sirupa. Sklonite sa šporeta i prespite u posebnu posudu.

U istoj šerpci (nije potrebno da je perete) dodajte malo maslinovog ulja pa ubacite bijeli luk i osavite kratko da otpusti ukus u maslinovo ulje. Pojačajte temperaturu, pa ubacite štapiće mrkve, paprike i tikvice (peruške nije potrebno dinstati) i lagano pecite tek 2 do 3 minuta. Pospite začinima i solju, pa štapiće prebacite u posudu.

Da biste spojili rolnice uzmite mariniranu trakicu odreska, poređajte štapiće povrća u sredinu, pa urolajte i pričvrstite čačkalicom. Ponovite sa ostalim trakicama.

Zagrijte veliki tiganj sa malo ulja na srednjoj do jačoj temperaturi. U zagrijano ulje spustite goveđe rolnice, pa ih pecite sa svih strana dok ne budu gotove.

Izvadite na tanjir, uklonite čačkalicu, pa služite preliveno balzamiko sosom.

Bonus video: