NIKAD DOSTA

Kuhinjski savjeti: Ne budite očajna domaćica

Ako vam brzo treba maslac za neki recept, a nemate vremena da sačekate da omekša, jednostavno ga izrendajte i dodajte u smjesu za kolač
1498 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Iako se mnogima čini da već znaju sve 'cake' koje se mogu primijeniti tokom kuvanja i ostalih poslova u kuhinji - uvijek se može pronaći nešto novo.

- Kad ste u potrazi za novim zanimljivim receptima na internetu, obavezno pročitajte i komentare koje ljudi ostavljaju. Tuđa iskustva puno znače.

- Ako nekom jelu treba da dodate aromu, iscijedite limun umjesto da sipate so. Malo citrusnog ukusa može da vrati jelo “u život”.

- Kada nijeste sigurni šta da radite sa povrćem, stavite ga na roštilj, dodajte malo maslinovog ulja i soli. Sa ovim ne možete da pogriješite.

- Skuvajte veće količine zdravih čorbica i stavite ih u zamrzivač. Tako ćete uvijek imati zdrav obrok kada ste u žurbi. Na isti način možete da zamrznete i sos.

- Ostatak vina možete da sipate u plastične posude za led i da ga zamrznete. Odlično je kao dodatak čorbama od povrća.

- Ako vam brzo treba maslac za neki recept, a nemate vremena da sačekate da omekša, jednostavno ga izrendajte i dodajte u smjesu za kolač.

- Ako kuvate za važnu osobu, bilo za novog dečka ili šefa, nikad nemojte isprobavati novi recept ili nove sastojke. Po Marfijevom zakonu, sve pođe naopako baš onda kada to ne bi smjelo da se dogodi.

- Prije sjeckanja povrća posolite dasku, tako vam povrće neće kliziti niti “bježati” sa daske.

- Da biste lakše isjekli slaninu ili pančetu na tanke kriške, stavite je u zamrzivač 15 minuta pre sječenja.

- Ako kuvate karfiol, dodajte malo soli i mlijeka u vodu da bi karfiol zadržao bijelu boju.

- Za ukusan pire krompir: kada obarite i iscijedite krompir, vratite ga u lonac, poklopite pet minuta i stavite na blagu vatru. Tako će iz krompira izaći višak vode, a pire neće imati vodenast ukus.

Preporučujemo za Vas