Pet savjeta: Kako da palačinke budu savršene

Majstori kažu da je najbolje da smjesa za palačinke odstoji u frižideru nekoliko sati prije korištenja
3877 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.04.2019. 18:04h

Sastojke za palačinke svi znaju napamet. Neko doda možda malo sode bikarbone, malo kisjele vode, prstohvat soli, šećera, ali sve su to nijanse. Uz nekoloko dodatnih trikova krajnji rezultat će biti savršen.

Tiganj je važan

Da palačinke ne bi bile premasne, pecite ih u teflonskom tiganju koji ste samo malo prilikom prženja prve palačinke premazali uljem.

Kisjela voda je ključ

Ako želite lagane i mekane palačinke, dio mlijeka zamijenite vodom ili mineralnom vodom. Palačinke neće biti žilave, već lagane poput pahulje.

Snijeg od bjelanaca

Koju god vrstu mlijeka koristili dodavanje umućenih bjelanaca na kraju bi trebalo da da primjetnu razliku u odnosu na to kad čitava jaja mutite odjednom.

Odmor je bitan

Majstori kažu da je najbolje da smjesa za palačinke odstojii u frižideru nekoliko sati prije korištenja. Ako želite slasne palačinke uveče, najbolje je da smjesu napravite već popodne.

Ako ste ljubitelj sirutke

Ako želite mekane, prozirne palačinke, kupite punomasno mlijeko i sirutku. Ako nemate pri ruci sirutku, možete je zamijeniti tekućim jogurtom, ali u tom slučaju koristite 150 ml jogurta i "razvodnite" ga sa 75 ml mlijeka, sirutku takođe jednostavno možete dobiti ako u 450 ml mlijeka dodate 2 supene kađike limunovog soka ili bijelog sirćeta.

Bonus video: