Povrće za savršene varijacije

U jednostavnosti je uvijek savršenstvo, a krompir je primjer za to

Vijesti, 1. februar, Specijalno poklon izdanje Sve od krompira!
9854 pregleda 0 komentar(a)
Specijalno poklon izdanje "Sve od krompira" 1. februara uz Vijesti, Foto: Shutterstock
Specijalno poklon izdanje "Sve od krompira" 1. februara uz Vijesti, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.02.2020. 08:31h

Imamo sreće, najomiljenija namirnica naše kuhinje je najjeftinija, zdrava, puna minerala i vitamina i beskrajno inspirativna.

Jedna skromna krtola može da bude glavno jelo, dominantan sastojak, prilog, kuvana, pečena, restovana, punjena... “Napola u rernu” recept je koji uvijek uspijeva i nijedan gost, ma kako prefinjena nepca imao, neće moći da odoli hrskavoj krtoli. A tek uz znalačku izabran sir i neku zimsku salatu…

Uostalom:

Boli vas stomak? Skuvaćete krompir.

Djeca neće da jedu! Napravićete pire.

Stižu iznenadni gosti! Što za večeru? Naravno, punjeni švedski haselbek.

Nutricionisti ga dižu u zvijezde, a istoričari tvrde da je Evropu spasio od izgladnjivanja. Generacije crnogoraca nekad, a i sada, su se othranile upravo na krompiru. Pročitajte o njegovim nutritivnim vrijednostima jer, beskonačne varijante su moguće.

Uz to jela od krompira nikada ne mogu biti preskupa, sva se prilično lako spremaju i, što je najbolje, osnovna namirnica je uvijek lako dostupna. Isto tako, krompir se i više nego uspješno nosi sa svim modernim tendencijama u ishrani, nutricionističkim stilovima prehrane i odolijeva svim naletima različitih mišljenja čineći i dalje jedan od najbitnijih sastojaka na našim trpezama.

Zato smo za Vas sakupili najzanimljivije recepte za čorbe, salate, glavna jela...otrkili kako krompir pripremaju najpoznatiji šefovi svjetskih kuhinja… i upravo zbog svega ovoga ne bi trebali propustiti specijalno poklon izdanje Sve od krompira koje Vas, uz kupljene novine Vijesti očekuje u subotu, 1. februara.

Upoznajte se ponovo sa savršenom namirnicom - za sve prilike!

Vijesti, 1. februar, Specijalno poklon izdanje Sve od krompira!