Zapečeni pirinač sa pavlakom i jajima

Količina sastojaka je u suštini proizvoljna pa prilagodite vašem ukusu i vašim

14666 pregleda 30 reakcija 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Jelo koje se lako priprema može biti dobar izbor za dane kad svi žele da u kuhinji ostanu što kraće. Predlažemo vam da za današnji ručak pripremite zapečeni pitinač sa pavlakom i jajima.

Sastojci:

  • 1,5 šoljica integralnog pirinča
  • 2-3 kašike kisjele pavlake
  • 1 veće jaje
  • po ukusu začini
  • 2 manje šargarepe
  • vrlo malo ulja

Priprema:

Ako želite malu količinu jela koristite one male šoljice za kafu i manji kalup, šerpicu. Ako pripremate za vise osoba, stavite jednu veću šolju pirinča, oko jedne čaše pavlake i 2 veća jajeta. Količina sastojaka je u suštini proizvoljna pa prilagodite vašem ukusu i vašim potrebama.

Pirinač očistiti, oprati i naliti vodom. Kada proključa, zamijeniti vodu, dodati sitno nasjeckanu šargarepu i staviti da se skuva.

Skuvani pirinač ostaviti poklopljen u vodi dok pripremite preliv i dok se rerna zagrije.

U manjoj posudi ulupati jaje viljuškom pa dodati kisjelu pavlaku i začine. Možete dodati malo karija, majčine dušice, malo bibera, soli po ukusu i malo bosiljka i peršuna.

Pomiješati preliv sa ocijeđenim, skuvanim pirinčem i izručiti u šeršicu ili manju vatrostalnu posudu koja je vrlo malo podmazana uljem. Prekriti alu folijom pa kada se zapeče skinuti foliju i vratiti u rernu jos 10-tak minuta da se dobije hrskava korica.

Bonus video: