Miris ljeta za sladokusce: Zapečene paprike sa tri vrste sira

Postoji i opcija da se još oko paprika i preko sira omota tanko i na duže trake rezana pančeta. Naravno da daje super aromu kada se zapeče

16185 pregleda 24 reakcija 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Geeketa
Ilustracija, Foto: Geeketa

Zapečene paprike izvrsna su opcija kada vam se ne jede meso. Jelo sadrži povrće, proteine iz svježeg sira i malo dobrih masnoća u obliku maslinovog ulja.

Sastojci:

  • 1 crvena rog veća paprika,
  • 1 babura veća paprika,
  • 250 g svježeg sira,
  • 150 g feta slanijeg sira,
  • bijeli luk, origano, aleva paprika, so, biber, malo maslinovog ulja, parmezan.

Priprema:

Paprike prerežite na pola i očistite. Posolite ih i pobiberite iznutra. Od ostalih sastojaka napravite smjesu za punjenje. Sjedinite sireve, dodajte začine i sitno isjeckan ili narendan bijeli luk. Napunite paprike i narendajte parmezan i pospite stucanom alevom paprikom. Složite ih na posudu koju ste premazali maslinovim uljem.

Pecite oko 40 minuta na 200 stepeni, tj dok paprike ne omekšaju prema vašoj želji.

Dodatni savjet koji daje kolumnista 24sata.hr Geeketa: Na dno posude za pečenje možete uz maslinovo ulje dodati i malo domaćeg sosa od paradajza ili pasatu iz prodavnice pa će se paprike fino zapeći. Ako dodate samo maslinovo ulje na dno posude negdje na pola pečenja provjerite dno posude pa prema potrebi podlijte s malo vode kako ne bi zagorjelo.

Postoji i opcija da se još oko paprika i preko sira omota tanko i na duže trake rezana pančeta. Naravno da daje super aromu kada se zapeče, ali onda više nije bez mesa a ni toliko zdravo. Na vama je koju ćete verziju isprobati.

Jelo je fino i toplo, ali i kada se ohladi. Osim toga sve je prilično zdravo. Može se služiti samostalno ili kao prilog.

Bonus video: