Pogača iz tiganja: Zanimljiv način pripreme

Bez rerne, napravite pogaču ili lepinju za sendviče od samo nekoliko sastojaka

16822 pregleda 54 reakcija 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Printscreen YouTube
Ilustracija, Foto: Printscreen YouTube

Jedan sasvim nov recept, kako da na jednostavan način, bez rerne, napravite pogaču ili lepinju za sendviče od samo nekoliko sastojaka, koje uvijek imate kod kuće objavila je stranica domacirecepti.net.

Sastojci:

  • 250 ml mlake vode
  • 1 kašika šećera
  • 5 g suvog kvasca
  • 450 g mekog brašna
  • 1 kašika soli
  • 4 kašike ulja

Priprema:

U vodi razmutiti šećer i kvasac. Uzeti posudu u kojoj ćete mijesiti pa staviti svo brašno i dodati so. Malo promiješati. Sipati mješavinu vode, kvasca i šećera, pa sve kašikom sjediniti sa brašnom. Kada se malo zgusne, umijesiti tijesto. ijesto je mekano i po malo lepljivo. Preliti sa 2 kašike ulja i izmesiti tijesto dodatno. Ostaviti sat vremena da odstoji. Pouljiti jednom kašikom ulja tiganj u kojem ćete peći. Najbolje je teflonski. Premijesiti testo i spustiti ga u tiganj pa stisnuti malo rukama, da se poravna. Poklopiti i ostaviti 20 minuta da odstoji.

Staviti tiganj na vatru i peći poklopljeno 15 minuta na laganoj vatri. Zatim 10 minuta peći na srednjoj vatri. Pouljiti veći tanjir, poklopiti tiganj pa pogaču preokrenuti na tanjir. Brzo je vratiti u tiganj, pa poklopiti i peći još 10 minuta na srednjoj vatri. Nakon 10 minuta izvaditi pogaču/lepinju iz tiganja i ostaviti malo da se prohladi.

Bonus video: