Bogatstvo našeg podneblja - priča o Miloj

Spajajući tradiciju i najsavremenija tehnološka rješenja u preradi mlijeka, mljekara Nika nam donosi i jedan poseban asortiman proizvoda pod okriljem brenda Mila, u kome svakodnevno možemo pronaći jogurt, jogurt probiotik, kisjelo mlijeko i kisjelu pavlaku

52268 pregleda 0 komentar(a)
Foto: IDEA
Foto: IDEA

Od Jadranskog mora, preko ponosnih planinskih vrhova, pa sve do pitomih dolina, nalaze se brojni razlozi koji nas čine ponosnim na ono čime nas je priroda nagradila, a mudrost generacija naučila. Među svim blagodetima, posebno mjesto zauzimaju crnogorski proizvodi koji se odlikuju izvanrednim kvalitetom i tradicijom koja se pažljivo prenosi sa koljena na koljeno.

Potrošači za sebe i svoje najdraže sve češće biraju proizvode koji potiču sa crnogorskih gazdinstava, koji se pripremaju po isprobanim recepturama naših starih, dok u isto vrijeme idu u korak sa najsavremenijim svjetskim standardima.

Prepoznajući upravo ovu činjenicu kao jedan od postulata svog poslovanja, IDEA je već mnogo puta do sada dokazala da je domaće ono što nas čini jedinstvenim i čemu uvijek vrijedi dati prednost.

Ovog puta IDEA nam donosi priču o mljekari Nika i brendu Mila koji je potrošačima dostupan isključivo u IDEA prodavnicama širom Crne Gore.

Upoznajte mljekaru Nika

Priča o mljekari Nika obuhvata pet decenija dugu tradiciju proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda, zahvaljujuči čemu danas predstavlja lidera u proizvodnji visokokvalitetne hrane koja zadovoljava očekivanja potrošača, uz minimalne negativne uticaje na životnu sredinu“, pojašnjava Tadija Šljukić, izvršni direktor mljekare Nika.

Spajajući tradiciju i najsavremenija tehnološka rješenja u preradi mlijeka, ona nam donosi i jedan poseban asortiman proizvoda pod okriljem brenda Mila, u kome svakodnevno možemo pronaći jogurt, jogurt probiotik, kisjelo mlijeko i kisjelu pavlaku.

Ovi proizvodi dolaze nam u čak 13 pakovanja različite mililitraže, a nastaju u strogo kontrolisanim uslovima koji garantuju da ćemo pred sobom imati samo najbolje. „Svakog jutra, mlijeko sa gazdinstava farmera sa sjevera i centralne regije Crne Gore stiže u mljekaru, gdje uz poštovanje najsavremenijih standarda kvaliteta i bezbjednosti nastaju gotovi proizvodi koju su već sjutradan dostupni svima na rafovima IDEA maloprodajnih objekata“, dodaje Šljukić. On se u ime mljekare Nika zahvalio IDEI koja, cijeneći decenije truda i posvećenosti vrhunskom kvalitetu, omogućava potrošačima da svježe, domaće mlijeko i mliječne proizvode imaju uvijek na dohvat ruke.

IDEA spaja najbolje sa našeg podneblja

Sve navedeno, predstavlja samo mali dio razloga zbog kojih se Mila proizvodi ponosno izdvajaju kao poseban crnogorski proizvod koji sa polica IDEA prodavnica dolazi do trpeze potrošača.

Prema riječima Jelene Doderović, direktorice marketinga u IDEI domaći proizvodi su ponos i privilegija svakog društva, a ekonomski rast ne bi bio moguć bez podrške domaćim proizvođačima. „Od vremena naših predaka iskustvom, radom i zalaganjem se njegovala i gradila tradicija. Da ostanemo na tom putu je naša obaveza danas, a novih generacija u budućnosti. Na nama je učinimo sve da domaća proizvodnja ostane ono najvrjednije što kao društvo imamo. Upravo je to naš glavni motiv za podsticaj kako brendu Mila, tako i drugim proizvodima koji su ponos naše zemlje,“ ističe Doderović.

Treba naglasiti i da je, zahvaljujući mljekari Nika, IDEA prvi trgovinski lanac koji nudi proizvode upakovane u kartonsku ambalažu Elopak, koja ispunjava sve ekološke kriterijume – čime opredjeljenje ka očuvanju prirode dobija i svoju dodatnu dimenziju.

Na ovaj način IDEA nastavlja dobru praksu saradnje sa domaćim proizvođačima. Od „Ukusa kraja moga“ do „Blaga naše Crne Gore“, IDEA će i u budućnosti, nastaviti da poklanja pažnju i daje značaj onome što je naše i domaće.“ zaključuje ona.