Kako zaspati za 10 do 120 sekundi

Postoji nekoliko metoda za koje se smatra da omogućavaju zaspivanje u roku od nekoliko minuta
3804 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.01.2019. 16:16h

Većina ljudi nekad se u životu borila s nesanicom. Ako imate problem sa zaspivanjem, možete probati nekoliko trikova, koji mogu pomoći da da utonete u san za nekoliko minuta.

1. Zatvorite i opustite oči, opustite cijelo lice, duboko i sporo udišite. Opustite ramena nisko, prije nego što opustite gornji i donji dio jedne ruke, a zatim i druge. Izdahnite, opustite grudni koš i zatim lagano opustite noge, počevši s bedrima. Opustite se i pokušajte isprazniti misli na deset sekundi. Ako ne uspijete iz prve, pokušajte ponovno. Nakon svega toga, u roku od 10 sekundi biste trebali zaspati. Čitava vježba traje oko 120 sekundi, ali posljednjih 10 je ključno i u tom periodu biste trebali zaspati.

2. Razdvojite usne i duboko udahnite kroz čitava usta. Zatim zatvorite usne i polagano dodatno udahnite kroz nos dok ne izbrojite do četiri. Nakon toga, lagano, dok izbrojite do osam, izbacite vazduh. Koristeći ovu metodu trebali biste zaspati u roku od minute, prenisi Index.

3. Postoji nekoliko metoda za koje se smatra da omogućavaju zaspivanje u roku od nekoliko minuta. Prva je metoda obrnute psihologije prema kojoj biste trebali sami sebi da govorite: "Nemoj zaspati, nemoj zaspati..." Ovo bi trebalo da smanji anksioznost i frustraciju zbog nesanice i pomogne vam da brže zaspite. Druga metoda je metoda mirnog mjesta. Prema toj metodi trebali biste zamisliti svoje "srećno mjesto", mjesto koje vas asocira na pozitivne stvari. Tokom tog zamišljanja biste trebali zaboraviti na probleme i stres te na kraju zaspati u roku od par minuta.

Bonus video: