PREUZIMAMO NAVIKE, UKUSE...

Nakon 33. godine počinjemo da ličimo na roditelje?

Glavni okidač ovim promjenama je trenutak kad mladi prvi put postaju roditelji
2108 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Za mnoge žene, ideja da se s vremenom pretvaraju u svoje majke nije privlačna, naprotiv to je nešto što žele da izbjegnu. Međutim, nova studija sugeriša da bi to moglo biti neizbježno.

Nedavno objavljeno istraživanje tvrdi da kad žene napune 33 godine, počinju da se pretvarati u svoje majke, preuzimaju njihove navike, ukuse i stavove.

Istraživanje dr Džulijana de Silve iz Londona, je obuhvatilo 2000 muškaraca i žena. Zaključio je da se više od polovine žena u ranim tridesetim ponašalo sličnije svojim majkama, za razliku od ponašanja u mlađim godinama, koje je u većini slučajeva bilo rezultat ‘pobune’ protiv takvog života.

Ponašanje koje sve više nalikuje onom njihovih majki uključuje usvajanje istih obrazaca ponašanja, bavljenje istim hobijima i čak gledanje istih televizijskih emisija.

Otkriveno je da se muškarci počinju preobražavati u svoje očeve u sličnim godinama - sa oko 34, te se to prvo pokazuje u muzičkom ukusu i u političkim stavovima.

Glavni okidač ovim promjenama je trenutak kad mladi prvi put postaju roditelji, kao i velika promjena u stilu života prije i nakon bebe.

Preporučujemo za Vas