Moj lab

Najsavremenija radiološka dijagnostika – iskorak u borbi za očuvanje zdravlja

Pravovremena i tačna dijagnostika krvnih sudova može omogućiti sprječavanje velikog broja oboljenja uključujući trombozu, moždani udar, gangrenu ekstremiteta, plućnu emboliju...

21000 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Moj lab
Foto: Moj lab

„Star si koliko su ti stari krvni sudovi“, često to čujemo. Oboljenja kardiovaskularnog sistema predstavljaju i dalje jedan od vodećih uzroka smrti.

Osim prevencije, od velike važnosti je i pravovremena dijagnostika oboljenja krvnih sudova. Dopler ultrasonografija je bezbolna procedura bez rizika koja omogućava uvid u stanje arterija i vena, utvrđivanje postojanja ateroskleroze i suženja arterija, arterijske ili venske tromboze, slabosti venskih zalistaka i proširenih vena. Pravovremena i tačna dijagnostika krvnih sudova može omogućiti sprječavanje velikog broja oboljenja uključujući trombozu, moždani udar, gangrenu ekstremiteta, plućnu emboliju... Preporuka stručnjaka je da se dopler ultrazvučni pregled srca i krvnih sudova vrata radi preventivno nakon 50. godine života, a brojna su stanja koja zahtijevaju redovno praćenje sofisticiranim aparatima vođenim znanjem i iskustvom dokazanih stručnjaka.

Zahvaljujući ultrazvuku nove generacije Acuson Sequoia, najsavremenijem uređaju čije prednosti do sada nisu bile dostupne pacijentima u našoj zemlji, omogućena je široka paleta dijagnostičkih pregleda uključujući ehokardiografiju i kolor dopler.

Digitalnim rendgen aparatom sa minimalnom dozom zračenja precizni, rendgenski snimci skeleta, abdomena, urotrakta, pluća i srca.

U Moj Lab poliklinici, u prilici ste da prepustite radiološku dijagnostiku dokazanom stručnjaku iz ove oblasti, dr Srđi Iliću.

Ilić
Ilićfoto: Moj lab

“Ideja razvoja “Moj Lab” Poliklinike kao dijagnostičkog centra bazirana na najsavremenijoj tehnologiji, principijelnom poštovanju dijagnostičkih standarda u radiologiji kao i praćenju tokova razvoja radiološke dijagnostike je vizija u koju vjerujem, zbog čega mi je istovremeno i izazov i priznanje da budem dio tima dijagnostičkog centra koji će sigurno da znači veliki korak naprijed za zdravstveni sistem Crne Gore.”

Ilić
Ilićfoto: Moj lab

Dr Srđa Ilić, specijalista radiologije, diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2006. godine. Specijalizaciju iz radiologije je završio 2013. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. U Beču je stekao Evropsku diplomu iz radiologije (European Diploma in Radiology), izdatu i sertifikovanu od strane Evropskog borda radiologa (European Board of Radiology).

Svoje profesionalno iskustvo iz više različitih oblasti dijagnostičke radiologije je stekao u Centru za radiološku dijagnostiku Kliničkog centra Crne Gore. Usavršavanja iz posebnih dijagnostičkih radioloških oblasti završavao je u Zagrebu, Beogradu i Novom Sadu.

Osim opštih radioloških pregleda, posjeduje dugogodišnje iskustvo iz oblasti neuroradiologije, dijagnostike oboljenja krvnih sudova, oboljenja koronarnih krvnih sudova srca, oblasti transplantacione medicine.

Svoje znanje je dijelio sa studentima Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, gdje je radio je kao asistent u nastavi na predmetu Radiologija i nuklearna medicina i kao mentor na specijalizaciji iz radiologije iz oblasti neuroradiologija i radiologija kardiovaskularnog sistema.

Moj lab
foto: Moj lab
Preporučujemo za Vas