Iskorak u ultrazvučnoj i doppler dijagnostici

Kontinuirano ulažemo u osavremenjivanje opreme u Codra Bolnici. Novitet u Codra Bolnici je Ultrazvučni aparat RS85 Prestige-revolucionarna tehnologija sa novim dijagnostičkim karakteristikama, zasnovanim na vrhunskim performansama snimanja.

Ultrazvučni aparat poslednje generacije RS85 Prestige predstavlja veliki korak naprijed u ultrazvučnoj i doppler dijagnostici svih regija u organizmu.

27001 pregleda 64 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Codra
Foto: Codra

U radiologiji visoka rezolucija slike sa prikazom najsitnijih detalja, korišćenjem različitih frekvencija ultrazvučnog snimanja i spajanjem u jedinstvenu sliku, omogućava detaljan prikaz sa uočavanjem i najsitnijih promjena u strukturi tkiva i organa. Dopplerski prikaz u tri dimenzije i jedinstven prikaz mikrocirkulacije u samim promjenama od presudnog su značaja u dijagnostici i u daljem praćenju terapijskih efekata u tretiranoj promjeni.

Codra
foto: Codra

Integracija slike sa drugih modaliteta, skenera i magnetne rezonance, sa ultrazvučnom slikom u realnom vremenu, omogućava dijagnostiku i praćenje promjene bez ponovljenih skenerskih i pregleda magnetnom rezonancijom, što u krajnoj liniji dovodi do manje štetnih (zračenje i primjena kontrasta) i komfornijih pregleda i kontrola primijenjene terapije, uz nesumnjivo više informacija koje se dobijaju poređenjem dva modaliteta ispitivanja, nego pojedinačno, koristeći apsolutne prednosti koje pruža svaki uređaj pojedinačno.

Integarcija slike i biopsije, vođene elektromagnetnim talasima, smanjuju traumu tkiva kod pacijenata i značajno povećavaju preciznost dijagnostike, a samim tim omogućavaju brže i tačnije liječenje, što je i krajnji cilj svih dijagnostičkih procedura.

Primena metode elastogarfije u dijagnstici oboljenja dojke , štitaste žljezde i jetre sa naprednim softverom i primjenom vještačke inteligencije omogućava preciznu dijagnostiku i kvantifikaciju promjena u ovim organima, ujedno sa smanjenjem subjektivnog utiska ispitivača.

Codra
foto: Codra

Uređaj posjeduje hardverske i softverske mogućnosti primjene kontrastnog ultrazvuka koji omogućava preciznu , brzu i tačnu dijagnostiku fokalnih promjena, bez primjene štetnih RTG zraka i kontrastnih sredstava, kao i češće, bezbjednije i jednostavnije kontrole uočenih promjena i stanja.

U urološkoj dijagnostici fuzija slike sa magnetnom rezonancijom i elektromagnetno vodjenje biopsije značajno pobošavju preciznost biopsija uz manju traumu tkiva i veću tačnost nalaza, što je od ključnog značaja za brzu i tačnu terapiju.

Codra
foto: Codra

U terapiskom smislu u cjelini RS85 PRESTIGE, sa svim svojim karakteristikama i posebnostima, čini savršeni i jedinstveni ultrazvučni aparat koji omogućava precizne i ciljane terapijske procedure u liječenju primarnih i sekundarnih tumora svih organa vrata, grudnog koša, abdomena i karlice primjenom radiofrekventne ablacije, mikrotalasne ablacije ili laser ablacije navedenih promjena.

Codra
foto: Codra