Ljeto i ekcem: da li more i sunce zaista pomažu?

Predlažemo da stručno pojašnjenje i pomoć potražite od regionalno priznatog stručnjaka dermatologije i venerologije dr. Josipa Zekića, koji od 10. do 12. jula boravi u Podgorici, gdje će ordinirati u Poliklinici Diagnostica.

18226 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Poliklinika Diagnostica
Foto: Poliklinika Diagnostica

Podgorica bilježi rekordne temperature, primorje je već prebukirano turistima, a vi gledate u razbuktali ekcem na koži svog djeteta i pitate se šta da radite? Da li da idete na ljetovanje, u nadi da će sunce i more ublažiti infekciju ili je bolje da nastavite da sjedite ispod klime, trudeći se da izbjegnete vrućinu i znoj, koji iritira već oštećenu dječju kožu?

Roditelji djece sa atopijskim deramtitistom svakog ljeta imaju ovu dilemu, jer ukoliko se ne tretira stručno, ovo oboljenje je teško kontrolisati i otkriti mu uzrok. Kod nekih mališana, sunce i more zaista mogu da ublaže infekciju, pa se crvenilo na koži polako povlači i ona postaje mekanija. Kod drugih, vrućina ipak izaziva dodatno češanje od kojeg nastaju ranice, koje potom slana voda nagriza. Ukoliko ste se pitali zašto dijete počinje nekotrolisano da plače kada ga približite moru, možda je ovo jedan od odgovora.

Dr. Zekić ponovo u Podgorici

Poliklinika Diagnostica
foto: Poliklinika Diagnostica

Predlažemo da stručno pojašnjenje i pomoć potražite od regionalno priznatog stručnjaka dermatologije i venerologije dr. Josipa Zekića, koji od 10. do 12. jula boravi u Podgorici, gdje će ordinirati u Poliklinici Diagnostica.

Dr. Zekić je diplomirao Medicinski fakultet u Zagrebu, gdje je potom upisao i završio postdiplomske studije u oblasti medicine rada i sporta. Zvanje specijaliste stekao je i u oblasti farmacije, a dodatno je svoje vještine i znanja usavršavao na obukama u Italiji, Španiji, Izraelu, Velikoj Britaniji i Njemačkoj. Svoju kliniku Dr. Zekić CLINIC, koja djeluje u četiri područja: dermatovenerologija, medicina sporta, anti-age i fitoterapija, otvorio je 2019. godine.

Specijalistički pregledi, anti-age tretmani, liječenje sportskih povreda...

Poliklinika Diagnostica
foto: Poliklinika Diagnostica

Dr. Zekić dolazi u Poliklinku Diagnostica u Podgorici treći put, na zahtjev zadovoljnih pacijenata. Pored ekcema kod djece i odraslih, kod dr. Zekića možete zakazati specijalistički pregled i konsultacije i zbog drugih oboljenja kože, problema sa aknama, bradavicama, mladežima, ali u ukoliko želite da osvježite svoj izgled nekim od savremenih anti-age tretmana i zahvata. Moguće je zakazati hormonsku nadomjesnu terapiju ili terapiju kiseonikom. Ovaj renomirani stručnjak se bavi i liječenjem sportskih povreda i poručuje da je zahvaljujući naučnoj i biotehnološkoj revoluciji u toj oblasti danas moguće obnoviti oštećene zglobove bez operacije, smanjiti bol i povratiti funkciju, što znači produženje sportske karijere. Više o dr. Zekiću i uslugama koje nudi tokom boravka u Podgorici 10, 11 i 12. jula, možete da saznate na ovom linku.

Ukoliko želite da zakažete pregled, to možete uraditi preko telefona

020 633 719 ili 067 633 444

ili tako što ćete lično posjetiti Polikliniku Diganostica.